Szerintem a facebookot is lehet normálisan kezelni, habár van egy bizonyos korosztály, aki néha elviselhetetlenné teszi az oldalt.
Igazából el nem tudom elképzelni, hogy a facebook, v. a google mit tud kezdeni az általam megadott adatokkal... szerintem semmit (aki meg ilyen bizalmas/titkos információkat kirak egy közösségi oldalra az meg is érdemli a sorsát). Ha valaki ennyire paranoiás, az ne használjon netet, ugyanis bárki bármikor megfigyelheti a teljes adatforgalmát (védelem nélküli wifiknél ez gyerekjáték még egy külső ember számára is), beleértve a jelszavakat is.
Én csak azért vagyok fenn rajta, mert a legtöbb ismerősöm (és a legtöbb felhasználó is) fb-n van, éppen ezért egy fejlődő közösség sem hagyhatja figyelmen kívül ezt a lehetőséget. Ismeretlen embereket nem jelölök ismerősnek, és nem is igazolom vissza. Nem játszok a hülye fb-s játékokkal..., nem lájkolok agyba-főbe... ugyanis egyik sem kötelező!
Sokszor tapasztalom ismerőseimnél, hogy ők sem mindent beszélnek meg fb-n, gyakran lehet látni, hogy "a többit majd személyesen". Nyilván ésszel kell használni a fb-t is.
Illetve az az állítás, hogy a közösségi portálok terjedésével megszűnik az emberi kapcsolatok személyes mivolta szintén nem feltétlenül igaz, max azoknál az egyéneknél, akiknek több ezer "ismerősük" van, és azt sem tudják ki kicsoda...
Elég gyakran használják/használjuk a fb-t találkozók, baráti sörözések, stb... megszervezésére is.