Köszönöm mindenkinek a segítséget, a hirdetésem már tárgytalan... pár nap múlva törlöm, csak szerettem volna mindenkivel tudatni, hogy sokat segített a sok jó tanács, meg it specifikus weboldal, (mindössze két óra leforgása alatt).
Okostelefonokhoz programot írni képes haladó fejlesztőt keresek. (megoldva)
http://www.freelancer.com/ http://www.it2it.hu/ és társaikon esélyesebb a találat. üdv.
Chris75Az Ubuntu-t leginkább power user-ek használják, mintsem programozók garmadája. Meglehetne esetleg próbálni a HUP.HU-ra is földobni a hirdetést, ugyan is ott sokféle disztrót használó enberke megfordul, akik nem csak felhasználnak, hanem fejlesztenek is. Bár arra az oldalra regisztrálni szinte lehetetlen. (legalábbis nekem nem sikerült még)
Dr. AnonymousEzt az ötletet is nagyon szépen köszönöm. (Egy power user is lehet jártas, a program írásban). :-)
képes futni Iphone, Android, Symbian, Windows-ce, Blackberry, és egyéb számomra még nem ismert okos telefonokon is Ez a követelmény azért erős... :D Nem kéne csodálkozni, hogy senki sem jelentkezett, mivel semmi részlettel nem szolgáltál. Ahhoz, hogy felkeltsd az érdeklődést ennél többre lenne szükség. Ne várd azt, hogy megrohamoznak, hogy meghallgassák a "Világra Szóló Ötleted". Továbbá az is megmosolyogtató, hogy pont itt keresel ilyen skill-el rendeklező programozókat...
Dr. AnonymousAz Ubuntu-t leginkább power user-ek használják Hát ez viszonyítás kérdése, ugye tudod... :D
Dr. AnonymousPedig egyszerű: http://hup.hu/regisztracio
mr.misteriousFőleg, hogy mindegyikre más-más natív nyelven lehet a leggyorsabban fejleszteni, egyéb keretrendszerek és programnyelvek utólagos telepítése nélkül. A szifon Objective-C nyelven tud, és csak OSX-en lehet rá érdemben fejleszteni. Az Androidra bár akármilyen platformon lehet fejleszteni, de alapból csak Dalvik, azaz Java nyelven tud, és az Eclipse egy hányadék. A Symbian a C++ alapú Qt-t szereti, bár mobileszközök esetében nagy segítség a QML, ami viszont egy ML nyelv (mint a HTML), viszont cserébe bármilyen platformon elfut a saját fejlesztőkörnyezete, ami a legszebb az általam ismertek közül. A Windows CE már említésre sem méltó, a WP7 viszont .net/C#/Silverlight, talán működik hozzá a MonoDevelop, de erre nem vennék mérget. A Blackberry meg mittomén, de asszem csak Windowsra van hozzá korrekt fejlesztőeszköz. Szóval ha összeszedsz nekem valakit, aki mindezeken a nyelveken ért, és még nem valahol a trópusokon költi el a kivételes tudásának anyagi viszonzatát, akkor megeszem a kalapom. Illetve ott van a PhoneGap, ami mindezekhez plusz a HP-Palm webOS-hez ad egy minden tekintetben keresztplatformos fejlesztőkörnyezetet, de az eredmények nem minden célrendszeren tökéletesek. Róla itt olvashatsz: http://www.phonegap.com/
feri1500Válaszra sem méltattak, holott próbáltam a legkülönbözőbb felhasználó neveket, és e-mail címeket megadni. Amúgy most meg már frusztrál, hogy ennyi személyes adatot kell kiadni egy ilyen kis fingi-lingi oldalra. ;(
Dr. AnonymousNekem elsőre sikerült.Biztos jó lábbal keltek fel.:)
Dr. Anonymousnekem elsore elfogadtak az igenylesemet. milyen sok adat? csak ket username es egy mail cim kell.
berciXcorea c és csharp még menne is. de van egyéb elfoglaltságom, ill. állandó időhiányban vagyok. semmi trópus :)
mr.misterious Mr.Misterious / Egyetértek veled (részben). Gondolom ha neked lenne világraszóló ötleted, akkor leírnád had csinálja meg mindenki. (jól gondolom?) Persze minden éremnek két oldala van. Szinte minden Linux program ingyenes. Ez nekünk felhasználóknak roppant előnyös, de ha munkáról van szó, és teszem azt te értenél hozzá, csak azért mert az én ötletem... dolgoznál "nekem" ingyen? Mert ha rendes akarok lenni a hozzám rendes emberekhez, akkor pont hogy egy Linux fejlesztő lenne az, akinek szívesen adnék pénzt a kezébe, lévén bármit is fejlesztett eddig, azt ingyen tette, de neki is kellene valamiből élnie. Nos akkor hát nem is olyan csoda az ha az ötletemet nem írom le részletesen, hanem azon agyalunk hogyan lehetne pénzt csinálni belőle, és a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon. Aki meg munkát keres, az rá tud kérdezni... aztán vagy ért hozzá, vagy nem.
berciXcoreberciXcore / Igazad van. Egy csoport jelentkezett akik 6 főből állnak. Gondolom ott mindenkinek meg van a maga asztala. A tudatlanságom okozza a zűrzavart. Valamiért azt hittem, hogy valahogy úgy mennének a dolgok, mint Linuxon. Fejleszt valaki valamit, megvan a forráskódja, és attól függően hogy RPM, vagy Deb vagy akármi más kell egyszerűen átfordítják az adott platformra... Megvan a megoldás, és értelemszerűen mindenkinek köszönöm a segítséget.
hehenrikMásik fórumozó ajánlása, vagy önéletrajz, hogy miért akarsz regisztrálni...
Chris75Azért az Linuxon se csak úgy csettintésre megy. Tisztában kell lenni azzal, hogy egyes disztribúcióverziókon milyen leendő függőségek állnak rendelkezésre, azok verziójához kell igazítani a lefordítandó forráskódot. Ráadásul nem is biztos, hogy ugyanúgy hívják az egyes csomagokat. És bizony az se árt, ha mindegyik céldisztribúcióból van kéznél egy fordításhoz alkalmas telepített példány. :) Több disztribúcióra való szimultán fordításhoz legideálisabb az openSUSE Build Service, de az sem 100%-ig automatikus, RPM fordításhoz meg kell adni a .spec fájlt, DEB fordításhoz is valami hasonlóra van szükség, a fordítást elvégzi a távoli szerver. Ebben a tekintetben a PhoneGap hasonlít valamennyire az OBS működésére, ráadásul elég csak HTML5+CSS3+JavaScript kódot feltölteni, a fordítást ebben az esetben is elvégzi a távoli szerver, ha jól értelmezem a honlapjukon található információkat. Viszont mint írtam, nem lesz 100%-os, nem minden platformspecifikus képességet tud a lefordított kód kihasználni: http://www.phonegap.com/about/features Mindenesetre azért szurk-szurk. Ha majd elérhető valami publikus infó a fejleményekről, akkor jelezzed azért. ;)
Dr. Anonymousamikor en regisztraltam, akkor is kellet, de nem adtam meg. es elfogadtak.
Chris75"Gondolom ha neked lenne világraszóló ötleted, akkor leírnád had csinálja meg mindenki." azert nehany szot mondhatnal , mit akarsz csinaltatni?!! egy olyan szoftvert, telefonra, ami a kamerajan keresztul megszamolja, hogy egy adott mezon, mezogazdasagi terulleten, hany darab hangya, bogar, csuszomaszo van, es az adatokat tablazatban kiirja; vagy egy olyan programot, amivel tudod vezerelni az atom-silokat; vagy olyant , amivel tavolrol tudod modositani a halozaton levo PLC-k programjat, ezzel az ipari objektum kornyezeteben okozol problemat, es egyeb terrorizmusra hasznalhato szoftvert?