@tyus bartasziliSzinte mindent tudsz is. :) Kizárólag firewire-n keresztül tudod minőségromlás nélkül lementeni a nyers felvételt, ami kb. 180-200MB/perc méretű lesz. Használhatsz Kino-t is, de a Kdenlive is remek megoldás a DVD készítéshez. Ha nincs szükséged menüre, akkor a Devede (igaz ez tud menüt is kreálni), KDVDCreator gyorsan és szépen elkészíti a DVD-t.
bartaszili köll egy kis help nekem: vettem egy fireware kártyát. lspci-vel néztem, látja az ubuntu, de ha rádugom a kamerát, nem történik semmi. a kinoban capture deviceban semmi nincs. ha a gép elindítása előtt csatlakoztatom bekapcsolva a kamerát akkor sem. ez kicsit hasonlít arra a problémára amikor a mobilnettel szívtam. win7 alatt megy rendesen mindenféle telepítőlemez nélkül. kerestem neten megoldást (sony dcr-hc17e), de eddig semmi használhatót nem találtam.
@tyus bartasziliA dvgrab nevű csomag fel van telepítve? Erre ugyanis szükséged lesz, ha FireWire-t akarsz használni.
bartaszili @tyusazt mondja a synaptic IEEE keresésre hogy ezek vannak telepítve nekem: - coriander - wpasupplicant - libdc1394-22 - libavc1394-0 - libraw1394-11 - bash - libmpfr1ldbl - dvgrab - libiec61883-0 - libffado1 - libfreebob0 - ardour DV keresésre meg ezt (azokat kihagytam, amiket az előbb is kiírt): - dvbackup - libdv-bin - libdv4 - libavcodec-extra-52 - ffmpeg - kino - libdvbpsi5 ... a többi találat DVD/CD íráshoz tartozik... Avidemux, Kino, Pitivi is fent van, egyikkel sem megy --- csak Movie Maker Live-al :(
@tyus bartasziliElképzelhető, hogy ez a probléma is a 64 bites rendszer része, mint oly sok más. Én 32 bites Kubuntut használok, és viszonylag sok különböző márkájú és tipusú kamera volt a kezem alatt, de egyikkel sem volt semmi gond. Sajnos nem tudok megoldást a problémádra.
Dr. Anonymous bartasziliakkor lehet a felhasználódat kéne fölvenni a video csoportba (vagy hasonlóba) ugyan is ezek szerint a felhasználódnak nincs jogosultsága az eszköz használatára
bartaszili jut eszembe, a gyerek eléggé sötét felvételeket csinált. hogy lehetne ezt kinoban vagy openshotban kivilágosítani, mert efekteket találtam, de ilyen contrast, stb. csúszkákat sehol... lehet nem így kell, de nemtom...