na most jutottam megint ide:-)
tehát olyan alap kérdések, hogy a beállítások rendben vannak-e, vagy hogy alsamixer vagy pulseaudio vagy a jelölés kivétele az automatikus hangerőszabályozásnál..... ezeken már régen túl voltam, amikor ide írtam....túl vagyok néhány purge meg install próbálkozáson.....és mégse....
a régi laposon pédául alapból pulseaudio van és azzal tökéletesen megy!
a netbookra csak pendrive-al tudtam tölteni hivatalos oldalról való ugyanolyan xubit, de azon például már alapból alsamixer van....és nem működik a hang skype-on...
elképzelhető, hogy ha megpróbálom külső cd lejátszóval a régi iso-t feltelepíteni, akkor azon is minden olyan lesz, mint az öreg laposomon, vagy a frissítések ezt is átírják?
egyébként a hangkártyám: Realtek ALC269
egy ismerős, aki jobban ért hozzá, mint én, végül Debian feltelepítésével tudta csak megoldani, de néhány napja már azon se megy, mert betöltéskor kiírja, hogy gond van az alsamixerrel és megint néma a skype mikrofon....pedig a javaslata szerint direkt nem telepítettem a frissítéseket...hozzá se nyúltam:-/
szóval egyáltalán nem biztos, hogy szarul vagy szar helyen keresem a megoldást:-))))