Firefox bezáródik.
Firefox bezáródik. <Szerkesztett változat>
igen ezt nevezik stabil oprendszernek . egy eve hasznalom es meg sose fagyott.persze ha hardware hibad van,akkor bizony jonnek a hibak ... maxudv:Zo :) Happy Ubuntu-user :)
Nekem 3 éve van fenn egy Ubuntu. Igen, ezt nevezik stabil oprendszernek :D
Mondjuk két felkiáltó jellel is megértettük volna a problémád. Ahhoz képest hogy az Ubuntu.hu oldal szerint 37 hete és 2 napja vagy regisztrálva ez egy érdekes megnyilvánulás.
Nos, szerintem vagy HDD rendszerek (vezérlő - csatlakozás - kábel - merevlemez) körül kellene végignézni. Ha itt minden jó(nak tűnik) jóhet pl. egy egész estés memtest. Ha ez is jó akkor nem tudom.
Vagy ha Gutsy-d van válts vissza Feisty-re..:P
Én a szerény tudásommal csak ezt tudom mondani: alternatíva: Opera, Konqueror
Szia! Nálam az jött be, hogy ha bármilyen op rendszert felrakok a gépemre és beállítom, utána készítek a partícióról imaget. Utána jönnek a frissítések, telepítek-leszedek programokat és ha továbbra is működik rendesen 2 hétig akkor újabb imaget készítek. Általában a két legutolsó imaget mindég meghagyom és ha valami probléma adódik, akkor kb 10 perc alatt vissza tudom állítani az előző állapotot. Ilyen hibát már nekem is sikerült előidéznem Ubuntun, mert eltávolítottam olyan komponenseket amiről utólag kiderült, hogy nem kellett volna. Az image segített. Gyuri
Na hát kedves mindenki! Válaszok: 1-Fekiáltójelek azért vannak, mert egyszer már írtam hasonló jellegű hibát, és igazából csak jól elbeszélgettek egymással akik írtak, de a problémát nagyon nem vették figyelembe... XD 2-Megtaláltam a hiba okát pontos leírása itt található, és a hiba bizony nem hardveres! https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/libflash/+bug/80949 A hiba pontos megnevezése a következő: Bug #80949 in libflash (Ubuntu) firefox crash segfault (core dumped) with some websites Tehát a hiba ezért van..... Elhárítani pedig csak úgy tudtam hogy sajnos a libfashplayer.so nevü plugint kidobtam a fenébe, és így most a helyén van a dolog, látszólag...:D merthogy kb 12 óra alatt ez a hiba ugyanannál az oldalnál egyszer sem jött ki! Szerintem ha a hiba hardveres lenne, akkor ott már a rendszerindításnál látszania kéne! CMOS-betöltése utáni hardverteszt nembiztos hogy lefutna olyan simán....... Üdv: Moon
moonNekem is ilyen problémám volt, hogy a Firefox bezáródott csak úgy magától, és mindig a flash-es oldalaknál. Google-ztam, Google-ztam, mindenhol azt írták, hogy flashplugin-nonfree-t szedjem le Synaptic-cal, és tegyem fel a plugint közvetlenül az Adobe oldaláról. Igen ám, de a hiba ugyanúgy megmaradt, csak a libflashplayer.so nem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba került, hanem oda, amit az Adobe-es telepítésnél kiválasztottunk, pl. /usr/lib/firefox stb. Tehát a hiba forrása maga a plugin, ami történetesen a 9.00 r115-ös kiadás, és nem az Ubuntu-s nonfree csomag. És a nonfree sem csinál mást, csak leszedi az Adobe oldaláról a megfelelő plugint. Aztán más okból újra kellett ma tennem az Ubi-t, és gondoltam egyet, ha így is rossz, úgy is rossz, felteszem a flashplugin-nonfree csomagot, az mégiscsak az Ubuntu-ra van gyártva. Majd sudo nautilus paranccsal root jogokkal bementem a /usr/bin/flashplugin-nonfree könyvtárba, és az ott levő libflashplayer.so-t kicseréltem egy régebbi verzióra történetesen a 9.00 r48-asra. Azóta direkt terhelem, van, hogy 10 flash-es fül is meg van nyitva és a Firefox száguld. MInden tökéletesen megy. Ezt támasztja alá az is, hogy mind külföldi, mind hazai fórumokon olvasom, hogy a 115-ös kiadás elég bug-os. Viszont szerintem ez újratelepítés nélkül is működik. Ugyanúgy root jogokkal a /usr/bin/firefox, /usr/bin/mizilla-firefox meg ahová betelepítettük az Adobe telepítéssel a plugint, kicsrélgetjük a 48-as kiadásra. Csak az a lényeg, hogy mindenhol ki legyen cserélve. Lehet, hogy a r67-es kiadás is jó, csak én a 48-asat találtam meg a neten. Ide feltettem a libflashplayer.so-t, tömörítve. http://rapidshare.com/files/90245341/flashr48.tar.gz.html Ezt kicsomagolni és betenni oda, ahová az előbb írtam.
Lehet, hogy hülyeséget mondok de talán megvan a megoldás! Ezt próbáljátok ki: sudo dpkg-reconfigure libc6 Nálam ez segített! :-) Majd írjatok!
Üdv mindenkinek ! Flash 9 verziótól függetlenül (R48 vagy R115) nálam a probléma továbbra is fennáll. Mindegy, hogy manuálisan telepítem, vagy synaptic-kal, frissen telepített ubi vagy sem, egyéb pluginek vagy extension-ök vannak e installálva vagy sem. De kollegák mi a megoldás ?