Sziasztok! Volna egy elég összetett kérdésem. Van 2 gépem. Egy öreg masina, amely kis fogyasztása miatt alkalmas nagy állományok letöltésére, és egy modernebb gép, amit minden másra használok. A modern cuccon egy Ubuntu 7.10 terpeszkedik, az őskövületen egy Damn Small Linux (DSL). Mindkettő egy switch-en keresztül csatlakozik kábelnethez. Az lenne a célom, hogy helyi hálózaton keresztül el tudjam érni a kicsike gépet a nagyról, hogy onnan pl. át tudjam másolni a letöltött fájlokat. Alkalmas erre egyáltalán ez a megoldás a switch-el? Ha igen, akkor mit kell csinálnom? Köszi előre is!

Nálam szinte ugyan ez a helyzet, felállás. Annyi különbséggel hogy router van. Mondjuk én meg is szenvedtem vele rendesen. Én úgy csináltam hogy kis gép ubuntu server, nagy, gutsy-val. Mindkét gép csatlakozik ugye a routerbe. Én a proftpd-vel oldom meg az adatok mozgatását, torrentre pedig torrentflux van. lényeg hogy:szerintem dobj fel valami ftp programot, szerintem így a legegyszerűbb. legalább is nekem így volt. Főleg úgy hogy hálózat építésben van még mit tanulnom bőven.

• pal válaszolt erre.

suicideA hálózat számomra is bőven tartalmaz még rejtelmeket!:) Meg fogom próbálni a dolgot!

palMindkét gép (belső) IP-jét az ifconfig parancsal megtudod nézni. ha ez megvan akkor már akár ssh, akár ftp-n tudsz csatlakozni hozzá. Torrentflux-hoz itt a forumon is van leirás.

suicideazert illik h mindegyik gep azonos "sikon" legyen... tehat vagy 192.168.1.x vagy 192.168.2.x ... ______________ ..::Sevoir::..

Sevoirvalóban. Router nálam DHCP-vel kiosztja. nem tudom nála switch ezt nem teszi meg esetleg? Mondjuk jó lenne tudni a switch tipusát!

suicideNem valószínű, hogy a switch dhcp-vel osztogat, ellenben, ez a modemeknek a szokása. Ha mindkét gép eléri az internetet, akkor nem kell ezzel foglalkozni. Ahogy a kollega feljebb javasolta, ifconfig megmondja az egyes gépeken futtatva, hogy mi az adott gép ip-je. Az eredeti problémára, én viszont inkább NFS-t ajánlanék valahogy így.

Ennyivel később: 14 év