Sziasztok ! Most ismerkedek az UBUNTU rendszerrel. Van egy Win7-tel futó masinám , amivel egy homegroupba szeretném azt a desktop gépemet kapcsolni, amin az Ubuntu fut. A Linux alól tökéletesen látom a windows megosztott könyvtárait, viszont a Win7 alól a másik gépet sem látja. A hálózati felderítés be van kapcsolva a windowsba. Köszönöm a segítséget.
ip cim alapjan vagy gepnev alapjan sem tudsz belepni pl. vindovs fajlkezelobe \\gepnev vagy \\000.111.222.333 vagy cmd -be
net use z: \\computer\folder
Szia ! A Win7 alól nem látszik a linuxos gép. Olyan mintha a hálózati lokátor nem lenne bekapcsolva. De be van. Ip cím alapján nem próbáltam rákeresni.
Gondolom ez kellene neked: http://sugo.ubuntu.hu/10.04/html/serverguide/hu/samba-fileserver.html
PhaceSzia ! Köszönöm, valószínűleg ez kell, de sajnos a konfigurációs fájlt nem tudom módosítani, mert csak olvasásra nyitja meg. Egyébként rendszergazdai fiókkal vagyok bejelentkezve. Mit tegyek ?
yamakawanyiss egy terminalt, ird be : sudo gedit /etc/samba/smb.conf (inkabb copy-paste), ezutan enter, majd bekeri a jelszavadat, amit gepeles kozben nem fogsz latni biztonsagi okokmiatt.
hehenriksudo gedit-et felejtsük már el. Szétveri az .ICEAuthority fájlt, aztán nézhet a user. Helyesen: gksu gedit
sh4d0wszamomra praktikusabb a sudo. meg nem talalkoztam a problemaval a sudo-zas miatt.
hehenrikÉn igen, akkor szoktam le róla. Itt a fórumon is akad néhány topic ezzel kapcsolatban, Google keresőben meg rengeteg.
sh4d0wmost kerestem erre, es tenyleg rengeteg van ilyen problema.
Sziasztok Nekem is ugyanez a problemam, win 7 es gep nem latja a ubuntus gepet forditva mukodik. Mar ki probaltam mindent amit a forumon tanacsoltak de meg sem megy . A valaszokat elore is koszonom
frend"Mar ki probaltam mindent amit a forumon tanacsoltak de meg sem megy ." Már leírtak mindent, amit ki kéne próbálnod.
Dr. SzösziBiztos leirtak mindent de nekem nem akkar oszejoni, lehet hogy en nem talaltam a meg felelo leirast. Az meg nem irtam hogy van meg egy laptop win XP es wi-fi csatlakozik ez latja a ubuntus gepet de csak a gepet a megosztot mapat nem azt irja ki hogy nincs jogosultsagom, a win7 es gepet is latja a megosztot mapakat is az ubis gep is latja a masik 2 gepet
frendHat azt hiszem fel adom ez nem akkar oszejoni.
frendezt próbáltad már? ubuntus gép: - install samba kitörölsz mindent az /etc/samba/smb.conf -ból és egy ilyesmit írsz bele [global] workgroup = TARTOMANY ez egyezzen meg a win 7-ben lévő tartománnyal netbios name = GEPNEV (ez az ubuntus géped neve) guest ok = yes read only = no security = share guest account = nobody [megosztas] comment = Vendeg megosztas path = /az ubis gépnek a megosztott mappája browseable = Yes read only = No (írjhasson és olvasson is...) guest ok = Yes (...a páciens) aztán a megosztott mappát chmod a+rw /megosztott mappa (mindenkinek írási olvasási jogot ..később ha működik szűkítheted) win7- es gép ha wifid van és csatlakozni akarsz linuxos hálóhoz -internethez - mindenféleképpen adj meg felhasználónevet és jelszót a windowsba való belépéshez (ne kérdezd nem tudom miért... sima kanócós hálónál nem kell jelszó úgyis működik) aztán megint az ubis gép vegyél fel egy új usert az ububa a windows 7 bejelentkező nevével és jelszóval a samba guest csoportba vedd fel ezt az usert indítsd újra a gépeket főleg a windowsost (és a routert sem baj) kb ha jól emlékszem ilyesmit csináltam és ment de nem semmi kínlódás volt
frendAzt hiszem, én is feladom, mert ez tényleg nem akar összejönni.
zfoxNagyon szepen koszonom MUKODIK
frendAkkor ezt jelezd, kérlek, a topik címében.
Dr. SzösziNem en inditotam a topikot. Akkor is lehet jelezni a címben hogy "megoldva"? Ha igen legyszives ird meg hogy lehet mert en nem tudom es ha nem lehet meg kerem a moderatort hogy tegye meg helyetem. Koszonom
frendHát ezt benéztem. Ha nem te indítottad, akkor nem tudod beleírni. Akkor kérleljük együtt hangos imaszóval a helyi szellemeket, hogy jelenítsék meg a címben.
Dr. SzösziSikeres idézés.