rapfen"Viszont ne haragudj meg,de a véleményemet továbbra is fenntartom.A programokat azon az op.rendszeren kell alkalmazni,használni, amire írták."
Hát, ez meglepő és mulatságos vélemény így 2011 tájékán! Szerintem a programokat futtatni kell bármilyen vason...
Mi például hardware-software gyártó cégként sokat szívtunk azzal, hogy akármit csináltunk, a különböző platformok mindig "szétnyíltak/szétcsúsztak". Azaz ha a Win-es forrást izgattuk, elhanyagoltuk az Ubuntun futó ágat, és oda-vissza (pl. már 8 hónapja rugdal az egyik osztrák partnerünk, hogy portoljam már vissza Winre azt a programunkat, amit ugyan Winen írtam eredetileg, de két éve átraktam Ubira, ennek okán kitakarítottam, okosítottam, a Winest meg hanyagoltam és megmaradt bután). A megoldás nálunk a GTK lett: egységes C/C++ forráskódjaink vannak, amiből Linux ELF-et és Windows EXE-t fordítunk. A felhasználó meg eldönti, hogy a pénzéért melyiket veszi meg...
Bonus track: mindenki sír, hogy a Linuxot bezzeg nem támogatják a driver írók, játékfejlesztők, stb. Aztán ha valaki megmutatja, hogy "lehetne másként", akkor meg leugatjuk...
Én köszönöm a cikket, mert látom a lehetőséget, hogy KDE Win is menjen (eredetileg KDevelop-pal keztem).