Sziasztok! Sajnos nem tudom megállapítani, hogy pontosan mióta nincs hang az Ubuntu-n, de vagy tegnap vagy ma ment el valamitől. Semmit nem telepítettem a gépre és csak böngészőt használtam a héten ( illetve a Foxiproxy plugint raktam fel rá, de tényleg semmi mást) Múltkor elment a gstreamer hang miután újraindítós telepítés volt, de csak a config állítodott el, amit a segítségetekkel megoldottam, de ez most komolyabbnak tűnik.. Megjegyzem ma is újraindítást igénylő frissítést engedélyeztem letölteni - lehet hogy okosabb lenne letiltani a frissítéskezelőt :( lspci: 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03) elvileg látja.. ,de asoundconf list Names of available sound cards: nincs semmi név a listában.. Rendszer/Hangok beállításai : Mindenhol beállítva az ALSA, szoftveres hangkezelés (ESD) engedélyezve.. Teszt gomb megnyomása: audiotestsrc wave=sine freq=512 ! audioconvert ! audioresample ! gconfaudiosink: Az erőforrás nem nyitható meg írásra. alsamixer: function snd_ctl_open failed for default: No such device Tudna valaki segíteni??
Egyszerűen elment az ALSA-hang :(
Igen ma volt frissítés, méghozzá a kernel frissült:linux-headers-2.6.22-14 (2.6.22-14.47) to 2.6.22-14.51 Ez nálam is azt hozta, hogy elment a hang. Én végül újra telepítettem az alsa-t és megjavult. Biztos van valami egyszerű lépés is erre de én még nem tartok ott.
exxVégülis sikerült megoldanom ma reggel- kössz a tanácsot! Synapticcal már tegnap újra raktam az alsa-t de semmit nem csinált, ma viszont eszembe jutott, hogy nekem egy manulásian (internetes fórum alapján) crackelt alsa forráskóddal jött csak be a hang régen is a HDA audio miatt Acer 5720z laptopon. Csináltam a crackelt forráson egy make installt, és bár azonnal nem, de újraindítás után lett hang.
Ennyivel később: 14 év
administrator lezárta a témát.