le szeretném takarítani a gépem /felesleges programok daemonok stb de ezzel anno windoz alatt is bajba kerültem tud vki erre vmi frappás programot?
takarítás a gépen
terminal :)) sudo apt-get autoremove sudo apt-get autoclean sudo apt-get clean ______________ ..::Sevoir::..
vadasy-apt-get clean Csomagok telepítésekor minden letöltött .deb fájl a /var/cache/apt/archives/ könyvtárba kerül, és itt is marad, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen újra beszerezni. Egy idő után ezek elég sok helyet foglalhatnak, így a clean paranccsal törölhetjük őket. Ha mégis újratelepítünk valamit, akkor a csomagkezelő letölti a szükséges fájlokat, és visszakerülnek az említett mappába. -apt-get autoclean Az autoclean parancs hasonló a clean-hez, a különbség annyi, hogy csak a régebbi verziójú fájlokat törli, a legfrissebbeket meghagyja. -apt-get autoremove Az olyan feltelepített csomagokat törli, amelyek már nem szükségesek semmihez, csak feleslegesen foglalják a helyet
Az autoremove eltávolítja az árván maradt csomagokat. Asszem, erre is érvényes a --purge kapcsoló (sudo apt-get autoremove --purge) ami a csomagok esetleges beállítófájljait is kiirtja. az autoclean az elavult, nem használt csomagok deb csomagját törli, a clean pedig a meglévőekét is. Lehet, hogy a clean fedi az autocleant is, ennek nem néztem utána, de eggyel több vagy kevesebb sor... :D
es azt tudja valaki hogy miert nem tudom uriteni a kukamat? "hiba torleskor, nincs joga a szulokonyvtarat modositani", ezt irja ki minden mappanal ami benne van. igy most 14gb a .trashem.. kulons shift+del sem segitett ugyanezeket dobja. elore is koszonom! update: ja amugy nyilvan kitoroltem sudoval ugy ment, de azert ennek nem igy kene mennie. osliner http://osline.blog.hu
Üdv! Van egy olyan progi is, hogy kleansweep. Telepítése terminálból: sudo apt.get install kleansweep Kicsit óvatosan tessék kezelni, de törli a szerkesztéskor készült mentésfileoktól kezdve a thumbnail képekig, a nem használt desktop fileokig mindent. Klassz progi, de csak azt engedd törölni, amiről tudod is hogy micsoda!!! A ksysv programmal (ha kde-t használsz :-) be tudod állítani a különböző futási szinteken, hogy mely démonok induljanak el. KUKA problémák: Néha van nekem is ilyen, ekkor fogom a Krusadert, elindítom rendszergazdai módban, meszelem a kukát és megnézem, hogy a kuka-könyvtár felhasználói jogai stimmelnek-e?