Üdv mindenkinek! Volt a honlapon egy visszaszámláló, ami az Ubuntu 11.04 megjelenését mutatta. Látom, hogy ez egy Drupal alapú oldal, én meg egy amatőr, de lelkes Drupal használó vagyok. Gondolom, valahogy blokként volt az kitéve, de hogy lett megvalósítva? Gondolok itt a grafikus részre, meg a visszaszámlálásra. Lehet, hogy valami nagyon bonyolult dologra gondolok, de arra is gondoltam, hogy valami egyszerű php kód, ami a szerver dátumát vizsgálva írta ki azt, hogy mennyi nap van hátra, a dizájn része meg egyszerű CSS, egy kis grafikával. Vagy lett írva rá egy modul? Remélem nem tűnök ezzel nagyon kotnyelesnek, hogy ilyet kérdezek, egyszerűen csak érdekel, mint Drupal használó. Másik dolog, amit csak most vettem észre: Összefoglaló elválasztása kurzornál. Ez egy külön telepítendő modul? Lehet inkább a drupal.hu-n kellene ilyet kérdeznem, de itt aktuális a dolog. Meg talán belefér a honlappal kapcsolatos kérdések témakörbe. Egyébként tetszik a honlap, puritán, átlátható külseje szerintem nagyon jó, nincs túlcsicsázva, mindent könnyen meg lehet benne találni, szép munka, és első sorban hasznos tartalmakkal van feltöltve!

Üdv! PHP-ból ki lehet számolni egyszerűen, hogy hány nap van a megjelenésig, ha 11nap van, akkor a 11.png fájlt rakja ki. Én így csinálnám.

Ennyivel később: 10 nap

Egyébként tetszik a honlap, puritán, átlátható külseje szerintem nagyon jó, nincs túlcsicsázva, mindent könnyen meg lehet benne találni, szép munka, és első sorban hasznos tartalmakkal van feltöltve! Ezt a mondatodat külön ki kellene emelni, mert nem sok hasonlót olvastam. Többnyire, ha szóba kerül az oldal kinézte, akkor csak piszkálódás, morgolódás olvasható. :-) A számláló grafikai része bognarandras munkája, a kódrészéért az oldal szerkesztőivel vedd fel a kapcsolatot (pl. toros, kelemeng, ...) mert azt nem tudom, hogy ki az elkövetője.

Ennyivel később: 6 nap

Egy ilyen shell szkript futott cronból a visszaszámlálás alatt: {syntaxhighlighter brush:shell}#!/bin/bash cd /var/www/sites/default/files/countdown/1104 day=$((118-$(date +%j | sed 's/^0*//'))) j=0 rnd=$RANDOM if [ $day -ge 0 ] then for i in lila narancs sotetszurke vilagosszurke do rm -f $i.png ln -s dat/$i-$day.png $i.png if [ $j -eq $(($rnd%4)) ] then rm -f random.png ln -s $i.png random.png fi let j++ done fi{/syntaxhighlighter} Az elmúlt években meg ez a modul rakta ki a visszaszámlálót, de ez körülményesebbnek tűnt.

maatEz csak egy Shell Script? Meg vagyok lepődve, php-ra számítottam! Köszönöm a választ! Megint tanultam valamit! :P Megfogom nézni a korábbi modulos megoldást is!

Ennyivel később: 11 év