Hello
Hétfő óta van Ubim, ATI videokártyával sikerült belőni a compizt, ment minden rendesen, jó is a rendszer , nekem tetszik.
DE
Ma már 2-szer raktam újra mire rájöttem a hibára.A monitor beállítása egyszerűen képtelenség!
Samsung SyncMaster 997DF típusú a monitor, de ha a Rendszer->Adminisztráció->Képernyő és grafika menüben ha átállítom a monitor típusát az alap Custom-ról a megfelelőre (a listából ki tudom választani, tehát elvileg ismeri, sőt, jól is vannak kiírva a vízszintes és a függőleges frissítési frekvenciák!) akkor újraindítás után mindig csak csökkentett grafikus módban (800x600/60Hz) hajlandó elindulni. Próbáltam másik típusú és gyártmányú monitort is beállítani, de az általános (v alap) monitor beállításokkal is rendre ugyanez történik (800x600/60Hz-ban hajlandó csak elinduni). A monitor lemezén van ini file, amiből elvileg ebben a menüben a Hozzáadás funkcióval meg lehet adni a pontos értékeket, de ez sem segített.
Ja, hogy mi is az alap gondom? Ugyan Custom beállításban minden felbontást be lehet állítani, de a frissítési freki 43 47 és 60 Hz lehet csak, míg a monitor 85-tel is tudna menni, a 60 pedig fárasztó, főleg hosszú távon.
3 kérdésem lenne tehát:
1: Hogyan lehet visszaállítani az alap (Custom) beállításokat, ha átállítom a monitor típusát, mert a megjelenő listából BÁRMIT választok (még ha Plug&Play-t is), csak csökkentett módot lehet kihozni belőle, és emiatt nem akarom állandóan újrarakni a rendszert.
2: Hogyan lehetne megoldani, hogy 85 Hz-en is mennyen a monitor, ha így nem (Képernyő és grafika menü)
3: Hogy lehet állítani a bejelentkező képernyő felbontását, mert miután felraktam a zárt meghajtót (ATI), alapból 1920x1080-ban indult a rendszer, és csak a rendszer felbontást sikerült megváltoztatnom (Rendszer->Beállítások->Képernyő felbontása) a bejelentkező maradt (érdekes, hogy ugyan a kép el van csúszva és függőlegesen egy kicsit nyújtott, de meg tudja jeleníteni, pedig ezt nem is támogatja a monitor, lehet, hogy emiatt hasal el az ablakkezelő, ha nem custom a beállítás)
Ennyi dióhéjban. Köszönöm a válaszokat előre is