Rollsziasztok! Teljesen kezdő vagyok linuxból, ezért lehet hogy a kérdésem is láma pedig próbáltam rá megoldást találni. feltettem a legfrissebb ubuntut az elején kiírja rendesen hogy samsung monitorról van szó és engedi a beállítást 1024 felé nyomni, aztán felpakolom az nvidia drivert, restart és unknown monitor nem lehet 1024 felé nyomni. itt találtam ilyet: képernyők és grafika menü. előhoztam, ott beállítottam a monitoromat, a következő belépésnél az fogad hogy a username jelszó beírása után monitor kikapcsol... a rendszer belép, hallom ugye a bejelentkező dallamot de nincs kép, monitor lekapcsol.most hogyan tovább?
monitor felbontás
joey004Ugyanebben a topicban feljebb: http://ubuntu.hu/forum/hardverek/monitor-felbontas#comment-41525 De ha már elkefélted akkor lépj be recovery módban és úgy próbáld meg helyrehozni. Ugyanitt van erre is a megoldás.
karmesterSziasztok! kb.fél éve kezdtem el foglalkozni linuxal!Nagyon tetszik az egyedisége.Hogy van egy linuxod az csak a tiéd érzés! DE! olyan problémába botlottam hogy,hp 530 laptopm van.Itthon rá szoktam kötni a monitorom a laptopra.Egy Asus vw19s monitort.És egyszerűen nem találok arra megoldást,hogy normálisan be tudjam állítani a felbontást.Ha sikerűl be állítanom akkor letíltja a 3D effekteket és nem is lehet vissza álítani.vagyis 1280*1240 lenne az optimális számomra.Nagyon sok forumban írtam már,de senki nem tudot segíteni.Csak jöttek a válaszok hogy ezt állítsd meg hogy konzolban ezt módósítsd de semmi!Arra lennék igazán kíváncsi és ezt nem bántólag mondom,ill.kérdezem.Ha sok ember fejleszti a linuxot mert ugye szabad szoftver és bárki módosíthatja kedve szerint.Akkor hogy nem tudják orvosolni ezt a problémát.Mert tudomásom szerint nagyon sok felhasználó küzd hasonló problémával.Csak jönnek a frissített verzíók,csak ez a próbléma meg van továbbra is! Válaszotokat előre is köszönöm!
Tudom, nem teljesen ide tartozik, így elnézést, de nem találtam jobb helyet ahol feltehetném a kérdésem. Samsung 961BF (90˚-kal elforgatható monitor) - Hogyan tudnám elérni, hogy a winhez hasonlóan el tudjam fordítani a képernyőt "álló" formátumra? (Már az asztalt értem alatta, a vas fordul.) A képernyő felbontásnál levő "forgatás" csak normál, nincs 90˚... Köszönöm!
sja232Sziasztok! Intel 945 chipset videovezérlőm van! Drivert tudnék szerezni 9.04 eshez?
Sziatok! Rendelkezek egy Dell D630 laptoppal. Ezt rákötöttem egy Dell1704FPT monitorra. A laptop kijelzőjén teljesen jó a felbontás, de ha átrakom a képet a monitorra, akkor csak 1024x768 a felbontás. A monitor simán bírja az 1280x1024. A SYSTEM => PREFERENCES => DISPLAY-nél fel sem jön a nagyobb felbontás lehetősége. Van valakinek ötlete?
paparadziiAzt hiszem én voltam a balfék. Miután elvégeztem a dpkg-reconfigure xserver-xorg. Nem néztem meg újra a felbontási lehetőségeket. Úgy néz ki nekem is segített a reconf. :)
Sziasztok! A problémám a már fentebb említett GeForce MX 440 videó kártyánál jelentkező monitor felismerési hiba. "geko" reményteljes probléma megoldását szeretném kipróbálni, de sajnos a főmenü szerkesztőjében nincs képernyő és grafika menüpont. Nem találtam ilyen programot a tárolókban. Esetleg csomaggal telepíthető? http://kepfeltolto.majer.hu/gallery.php?entry=images/1241508728.png (a lista nem görgethető tovább)