a / partíciót szeretném átméretezni hogy lehetséges?

Live CD-t tedd be, ott System - Adminisztráció - Partíciószerkesztő Szerk: Jaj!! Várj.. Nem tudom, Gutsy Live-val mennyire oldották meg, mert Feisty Live alatt ha megnyitottad a GPartedet, az automatikusan felcsatolta a meghajtókat, így azokat nem lehet átméretezni. A megoldás abban rejlik, hogy nyitsz egy konzolt, miután megnyitottad a gpartedet, és beírod: sudo umount /media/disk Elvileg ez leválasztja a meghajtót, így már tudod változtatni a méretét.

Ennyivel később: 20 nap

Nekem is olyan problémám van ahol telepitettem az ubi-t (Gutsy Gibbon 7.10) hogy nagy méretüre sikeredett a /home partició.. És ezt kellene átméretezni.. Hogy lehetne megoldani???? Elöre is köszi.

Ennyivel később: 7 hónap

DcNdrewugyanez a gondom... anno túl nagy / paetíciót csináltam, 30GB felesleges... a 8.04.1 live cd is tudja ezt ugye? és mivel le kell választanom a lemezt ezért csak live cd-ről bootolva oldható meg ugye? nekem most fent egy qtparted nevü progi, de ott is inaktív az átméretez gomb... ****** szerk: a válaszaim a kérdéseimre :) - igen a 8.04.1 live cd is tudja ezt - nekem még csak le se kellett mountolnom a disk-et mint ahogy fent írva vagyon, anélkül is működött. igaz kicsit több mint egy órát tartott :)

pqmagic A többit a guglival :) (Én használtam párszor, tökéletesen meg vagyok vele elégedve)

pont az erről a témáról szóló cikkét fordítottam a Full Circle magazinnak. Töltsd le és ott benne van minden lépésről lépésre.

Ennyivel később: 14 év