lev258..létezik az is ha telepíted.. de hacsak wifije van mire is lenne jó? A Debi nagyon hasonlít az Ubira(hiszen utóbbi is erre épült),de nem az!Ott mindennel birkózni kell-meg kell a rendszert tanítani,viszont elnyűhetetlen.

lev258Lehet, hogy a kérdező eléggé újonc, legalábbis a regisztrálási időpontja szerint. Azért javasoltam a DVD-s megoldást, és hogy próbáljon vezetékes net közelébe kerülni addig, mert lehet hogy ezek a manipulációk még nehézséget okoznak neki. Viszont ha úgy rakja fel a DVD-s változatot, hogy vezetékes net-en van , akkor egyben frissül is, akkor már stabilan fenn van, ( és mindene van )- utána lehet agyalni a Wi-fi -s megoldáson.

• mukk válaszolt erre.

mukkÉn úgy emlékszem, hogy netinstall befejezése után egyből elérhető az apt-get.

mukkElőször nem láttam, hogy wifi van; de volt már olyan eset is, hogy segített. Mivel vannak "ilyen jellegű" wifi kapcsolatok is. Bár nem sűrűn.

Szerintem töltsd le az alábbi Debian Live CD-t: http://cdimage.debian.org/cdimage/release/current-live/i386/iso-hybrid/ Itt válaszd ki a gnome.iso-t Live módban kipróbálhatod . Van Synaptik meg network-manager meg minden.. Ha működik a Wifi az asztalon ott a telepítés ikon. Debiant nagyon sokféleképpen és sokfélét lehet telepíteni.

• szim válaszolt erre.

kybersasBevallom őszintén wifis szervert eleddig nem konfiguráltam,de nem is nagyon szeretnék..mert másodállásban bentlakásos szerverparkőrző lehetnék és IMHO nem debian,hanem a wifi miatt...

mukkNem egyről beszélünk. Ez nem netinstall, hanem Live CD, van 650 MB a cd-én és azt telepíted. A "stable" verziónak (Squeeze) már ilyen is van. Betöltöd a memóriába és fut live-ban mint az Ubuntu, majd onnan is índíthatsz telepítőt! "Azonnal működő (live) képek letöltése HTTP, FTP vagy BitTorrent segítségével. Live képeket is kínálunk, mint egy új alternatívát, hogy azonnal, működés közben kipróbálhasd a Debiant és utána telepíthesd a kép tartalmát." Van network manager és legtöbb WiFi-t rögtön kezeli, már live-ban is. Innen tölthető le: http://www.debian.org/CD/ Érdemes kipróbálni!

adibacsiNa végre valaki leírta! Én is ezt próbáltam lentebb magyarázni! Live CD. Tök egyszerű, ki lehet próbálni, ami kell benne van.

• mukk válaszolt erre.

ha elég bátor vagy itt nézz szét, és a terminálban kell esetleg írogatni! http://ubuntu.hu/node/25471 és a debian wiki-je: http://wiki.debian.org/WiFi/HowToUse

szimMért nálad talán működik a wifis net a Live-lemezről(tyúkbeles előzmény nélkül)?-Mert akkor megoszthatnád velünk is HowTo!

• szim válaszolt erre.

Sas Katalinmostanakkor a wifin és csak a wifin keresztül akarod elérni a netet? mert ez még mindig nem derült ki számomra.

DcNdrewSok ubuntu után (az erősebb gépemen) én is debit használok. Stabil, nem kísérleti. A debian-6.0.1a-i386 netinst verziót vezetékes hálózatról telepítettem. Alapból a gnome tartalmazza a hálózati beállítást, vezeték nélkülit is.

• mukk válaszolt erre.

nemecsekernoBocsánat,de ez csak megint a mellébeszélés! (hogyan használsz netinstallt amikor nincsen hálózatod?!) Olyan nyilatkozzon aki CSAK wi-fis nettel rendelkezik és neki sikerült a telepítő lemezzel bármilyen csomagot lerántani,hiszen kb 3x írtam fentebb,ha csak egyszer is van "tyúkbelesed' akkor lehet,és utána tökéletesen működik, működik!(kétszer mondom , hogy mindenki megértse :D) ..,de én még olyannal nem találkoztam akinek net nélkül sikerült ez a módszer. ..ellenben ezek szerint megoldva...ezesetben én kérek megbocsájtást!

mukkUgyanugy mint Ubuntu alatt, betölti a rendszert liveba, ott a network manager a panelen, és ott mán írja is, hogy vezeték nélküli hálózat elérhető, csak csatlakozni kell. Ilyen eccerű vóna.

Ennyivel később: 3 hónap

szimÉn ezt próbáltam már, és nem volt wifim. Szépen elindult a live usbről, de wifi nulla. A hálózat kezelő ott volt a panelen, de a wifit nem tudtam használni. Holnap vagy valamelyik nap, majd megnézem kíváncsiságból újra, (hisz nem nagy dolg letölteni, kiírni penre), de jó lenne tudni, mitől nem látta nekem, és másnak mitől igen. Elvileg ugyanaz az iso. És nem csak a belső wifi kártyámat nem használhattam, hanem hiába dugtam be az usb-set is.

Dr. SzösziIgen, én is erre gondoltam, hogy bár a "legtöbb WiFi-t rögtön kezeli, már live-ban is.", de ebben sajnos az enyém nincs benne. Pedig amint eddig ubuntunál és mintnél is tapasztaltam, elég egyszerű, általánosan használt wifim lehet, mert sok fórumon olvastam is róla, és ugyanazt a firmware-b43-intallert és b43-fwcuttert elég volt felraknom szinapticból. De ez a belső wifim. Az usb-s pedig mihelyt bedugtam, azonnal fel volt ismerve. Debiánnál egyik sem. De a másik, bár lehet, hogy nem fontos dolog, hogy Szim 650 MB-os CD képről ír, ami nekem akárhogy nézem is, nincs meg, mert a gnome-os is 1.1G, de semmit sem látok 650-nel. Nem tudom tehát, melyik iso? És az vajon számít-e ? Na de megyek mert épp most írtam ki unetbootinnal megint, és kipróbálom live-ban. Aztán megírom, mi a helyzet, hátha valami kiderül nekem is .

shikantazaNos, kiírtam a debian-live-6.0.1-i386-gnome-desktop.iso-t penre. Unetbootinnal, és dd-vel is terminálból még egyszer, hogy még az is ki legyen zárva. Mivel crunchbangnál az az ajánlott módszer. Az eredmény: belső wifivel: Wired Network disconnected Wireless Network disconnected miután bedugtam az usb-be a másik wifi-t: Wired Network disconnected Wireless Network (Broadcom BCM4311 802.11 bg WLAN) ---- ez a belsőm disconnected Wireless Network (Ralink 802.11 bg WLAN) ---- ez az usb-s disconnected Tehát semmi, de ami érdekes, hogy a belsőt is csak akkor említi egyáltalán amikor be van dugva az usb-s. Van ötlete valakinek ? Valamilyen meghajtó hiányzik? Mert úgy rémlik mintha azt írta volna ki régebben, amikor próbáltam ezt telepíteni. És a telepítés elején kérte, hogy helyezzem be valamilyen cserélhető adahordozón a két hiányzó fájlt. Mindjárt meg is keresem, mert felírtam: Meg van: b43/ucode5.fw és b43-open/ucode5.fw De ezeket meg egyenlőre az előző alkalommal sem találtam, meg a neten.