OregonÜdv Mindenkinek!
Elnézést, hogy "tökismeretlenül" hozzászólok, de szeretném a békességet, a status quo-t helyreállni látni. Először is aki kérdez, legyen benne alázat, valóban nem biztos, hogy mindig és minden kérdésre születik (érdemi) válasz. Egy fórumban a választ mindig illik megköszönni, és sosem illik sürgetni. (mivel én sem a GRUB betöltés megváltoztatását tettem fel, tudomásul vettem, hogy kérdésem nehéz, sőt talán nem megoldható. Fogok még rajta sokat gondolkodni, google-zni, kísérletezni: ez van.)
Ahogy egy gyerek is úgy érzi, a terített asztal, a ruha, cipő csak úgy lesz, mikor felnő, rájön, hogy szülei áldozatos munkája, nagymamája hajnali felkelése és főzése, azaz munka áll a másik oldalon, és ezt mindenképpen értékelni és észrevenni hasznos. Amiatt a vállalkozós hasonlat tényleg nem illett ide - IMHO.
Másrészt a válaszban is, de az esetleges felfortyanásban sem kellene azonnal a plafonon lenni, ami tudom nehéz, hiszen egy villamos megállóban mindenki a villamosra vár, mégis van aki békésen cigarettázik, míg másvalaki sűrűn káromkodva rugdossa a villanyoszlopot, hogy mikor jön már az a fránya villamos. Ha az ember manapság az Index címlapját nézi, csupa remekül fogalmazó ismert (Szily, TóthaW) és kevésbe ismert ember cikkeit, blogjait olvassa, ahol mindent és mindenkit fikáznak (nincs rá jobb szó). Az új film szegényes, az öregasszony gurulós bevásárló kocsija a BKV-n banyatank, az ismert színész bőre fonnyadt (majd megnéznénk a cikk írójáét is hatvanévesen), stb. Az ember úgy érzi, ők semminek nem tudnak örülni, semmi nem elég jó, ez az új világrend. Visszaemlékszem nagyapámra, aki egy napsütéses napnak is mennyire tudott örülni, és elszégyellem magam.
Úgy vettem észre, az utóbbi években mindenki mindenhol ingerültebb, idegesebb, és néha/indőnként olyanokon is csattan az ostor, akin biztosan nem kéne.
No meg a szívem is vérzik, hogy kicsit magyar módra, marjuk egymást (ezt meg kéne hagyani a politikusoknak), amikor egy ilyen jó kis Linuxos közösség, aminél rengeteg az összetartó erő, a lelemény, a sokéves tapasztalat, a valódi segítőkészség, akkor a más helyeken elharapódzó flamewar, és goto RTFM, személyeskedés, stb. jeleit még ritkán sem kellene beengedni.
Én magamba nézek, és még valóban semmit tettem ezért a közösségért, de én is szeretek kísérlezetni, és néhány hónapos tapasztalat után talán lesz majd olyan kérdés, amit megoldottam, és megoszthatok Veletek.
A következő fordító hétvére pedig ünnepélyesen felajánlok 2 üveg kólát és 2 pizzát, és ha úgy alakul, a részvételemet is. Nem tudom naívság-e, de esetleg a két érinett fél is eljöhetne rá.
Csak pár hónapja olvasgatom a fórumot, máris sok haszonnal, és szeretném, ha olyan sziget maradna, mint eddig is, ahová felüdülés bejönni - akár jön direktben az ötlet, akár nem. Befejezésül MINDENKINEK szeretném ezúton ünnepélyesen megköszönni az eddigi munkáját, ezt gondolom nem lehet elégszer :-D Hajrá UBUNTU, hajrá Magyarok ;-)