szerintem itt a bloggal kapcsolatban a legrosszabb, ami történhet, ha valaki megbántódik, ha törlik a bejegyzésüket és szabály elemezgetésbe kezd (vagy részletesebb szabályokat akar). mert szerintem régen is voltak off jellegű bejegyzések ritkán, amik nem voltak törölve és voltak amik törölve lettek. szerintem vannak olyan off ok amik beleférnek és vannak amik nem. és ezt szerintem nem szabályokkal kellene kezelni, hanem kialakult szokások alapján érezni. (persze a tényleges döntés a modok hozzák meg) szerintem pl régen is belefértek a más disztribes bejegyzések, mert ritkák voltak, senki sem élt vissza felülettel és kezdett el rendszeresen írni más linuxokról, csak hébe hóba ha épp valamit nagyon idevalónak érzett (de lehet akkor is törölték egy részét és ezért nem volt gond). vagy pl most egyszer rendben volt az a valakinek gyereke született. de nyilván nem lenne rendben, ha folyamatosan ilyeneket írogatna mindenki. szerintem az a fontos, hogy mindenki fogja vissza magát és ne írjon offot. csak ha nagyon kell :) kicsit olyan ez mint a polgári engedetlenség :)
persze lehet a szigorú szabály betartogatást is, de szerintem jobb ha néha vannak kivételek. de persze tényleg nem ilyen meghalt a kedvenc színészem jellegű :) pláne úgy, hogy az illetőnek semmi egyéni mondanivalója nem volt hozzá.
szerk: de itt is érezni, hogy egy adott esetben, ha valami olyan ismeretlen színészről lenne szó, akit nem ismer eleve mindenki és akire hogy felhívja a figyelmet ezt érzi az utolsó alakalomnak és ír róla egy baromi jó bejegyzést, akkor el tudom képzelni, hogy az lenne a jó, ha marad a bejegyzés amíg lefut(egyébként bári írhat szakmai bejegyzést és akkor az off gyorsabban tűnik el). szóval itt is érezni, hogy mit is jelent a kivétel. valami olyasmi amiről az ember úgy érzi, hogy meg KELL tennie miközben tisztába van azzal, hogy bizonyos szempontból ezzel kényelmetlen helyeztet teremt a többieknek és hogy nem ez a normális ami csinál.