Szandybaby0612Szerintem tényleg ne add fel. Nézd, én fősulin találkoztam linuxal azt is csak úgy ogy mondták hogy ilyen is van. És uraim nem hogy középsulin nem tanítják, de fősulin is csak ímmel, ámmal, és egyetlen linux-os gépük sincs (kivétel ahol az OS-t oktatták, ott volt 16 gép a T-com-tól azon is Solaris volt). Na de vsszatérve, youtube-on jól nézett ki, hát feltettem. Nem volt nehéz a telepítés. de ami a videókon mutatnak rólla, azt negyon nehéz kicsikarni, ha kezdő vagy. Vagyis nehéz int nehéz, nem is volt nehéz, csak mire először sikerült kicsicsáznom elment majdnem egy hónap :Dazátnm eg már kicsit untam :) Megint visztát használtam. De kicsit felnyomta az agyam mikor egy nap allatt 3szor fagyott le, mikor éppen beadványt csináltam. És úgy fagyott le hogy mukk, feket képernyő, de akár mikor amikor neki tetszett. Használtam win7-et, kb a 3-dik teszt verzót, 7000buit volt a neve. Nem ajánlom azóta sekinek a win7-et. Mikor kiadták aszt modtűk annyit eszik mint az XP de kétszer olyan gyors. Most meg már annyit eszik mint a vista és végképp nem annyira goyrs. Azt modták hogy elég lesz rá egy CD, nem kell akkor neki mint a Vistának, hát azóta már ők is DVD-t használnak. És mikor teljesen elszált a windows elkezdtem ubuntut használni. Voltak nehézségek, nem modnom. Nem voltak rajta olyan jó kis lövöldőzős játékok mint amilyenekt én játszok. Vagyis vannak, de hát olyan a negy része hogy neten van csak értelme. Olyasmik mint a Counter Strik ha esetleg ismered. De azátn ez el is szált, minek lövöldözzek? :) Én úgy is olyan retró játékokat játszok, hogy akkor még 95-ös windows se volt mikor kijött :D
Elkezdtem Linuxzni, aktívan. Az aszt jeltni hogy oda jelentkezem e, nem windwosra. És ha volt valami gond, vagy googlen keresztül vagy itt is megtaláltam a megoldást. Ha okok kellnek mir Windows, hát mert ott több a játék. Asszem ez az össze ok. Ja meg megy rajta gond nélkül az RTL Most. De tényleg csak enyi. Az ubuntu szebb, és nem eszik annyit (most nem a 11.04-es kiadásról beszélek hanem a régebbiekről). Ubuntu-t ha telepíted úgy vesz el olyan 35-40-percet hogy a végén minden megy. windowszon, ha csak Xp-t teszel fel akkor partícionáálás, telepítés, hangkártya, grafikus kártya, alaplap, meg mit én tudom, el vagy vel fél napot, azátn még alap dolgaid benne sincsenek. Ha Ubuntun néznél egy filmet, letölti a kodekot ami kell neki. Windowsra meg vadászod az a kodekot ami nem szemcsés és mindent vigyen. Windowson kell tűzfal, meg vírusirtó. Ubuntun el sem indul az a vírus. amit csk kell kezedbe nyom. Ha kel valamire valamilyen porgram 90% hogy le maga az ubi telepíteni tudja, anélkül hogy te vadászgátnád az ingynes programot, ami window-on nem mindíg jó ötlet. A játékaidnak egyébként vagy van windowsos másolata, vagy el lehet indítani egy-két program segítségeével. Mivel hogy néztm te ilyen álatnevelgetősöket játszikálsz :D hát azok 90% hogy leindulnak gond nélük :) Más lenne ha mondjuk ilyet hogy HL2 vagy C&C3-at játszanál, akkor nem szólnék semmit.
Egyébéknt a youtube is segít, hogyan telítheted :)
Mutatok egy videót, egy tagunt adams-1986 készítette, nekem őszintő szólva nagyon tetszik
http://www.youtube.com/watch?v=VvfRpmqKRbs
Akad egy pár hülye aki azt mondj hogy minek ez a sok sz*r azért nem használj az ubuntut. Csak hogy ő csak azt mutatta be hogy ez ilyen is lehet, tőlled függően. Szerintem nagyon ügyes :) A 70%-át még talán jó magam is képes lenék beállítani :)
A második ami nekem nagyon tetszik, az az ubuntu egyik betöltő képernyője, a feleklő nap :)
http://www.youtube.com/watch?v=gifqvXWDPeU
és végül egy harmadik. Ami azt mutatja be hogy van ubuntu de van kubuntu is. A kettő nagyon hasonló, tualjdonképpen csak máshogy néznek ki, de ugyan azok (ebbe most ne kssetek bele, én is tudom pontosan mi a külömbsége, de háát neki hogy mondjam el? :).
http://www.youtube.com/watch?v=LdIEeJ9PnGc&feature=related
Én személy szerint neked Ubuntu 10.04-es javasolnék kezdésnek, vagy Linux mint9-et... (majdnem ugyan az a kettő)... de visztáról kösszem Kbuntura váltni mint Ubuntura (jávítsatok ki a hévednék)
És még biztos vn számtalan előnye csak most ennyi jutott eszembe :)