Sziasztok? Azért indítanám ezt a témát (remélem még nincs ilyen), hogy mindenki leírhassa ő miért pont az adott változatot használja, ezzel is segítve azoknak, akik kezdőként nem tudják melyik lenne nekik a legmegfelelőbb. Szóval: Ki melyiket és miért azt használja? Szerintetek melyik a legjobb?
Ubuntu, Kubuntu vagy Xubuntu (GNOME, KDE vagy Xfce)?
Hát igazából ez már az N-edik ilyen téma, és sose lehet ilyesmi alapján eldönteni, hogy kinek-mi jön be. Ki kell próbálni. Eddigi hasonló dolgok: http://ubuntu.hu/search/node/kde+xfce+gnome+type%3Aforum%2Cstory%2Cpoll Az ilyen topicok rendszeresen "hitvitába" csapnak át. [Amúgy IMHO KDE/XFCE.]
warpen egyaltalan nem banom az ilyen topicokat, erdekel, hogy az olyanok akik esetleg hasznaltak mar mindket nagyot vagy akar mindharmat, miert valaszottak valamelyiket, es konkretan mi az ami szerintuk jobb benne. En kiprobaltam a KDE-t, miutan sok helyen olvastam rola, es irtak tobbet hogy ok csak azt, de a rondabb betukon kivul nem lattam benne semmit amiert azt hasznalnam. a KDE-s menu megoldas olyan mint a windowse, egy menube beleprobalnak mindent suriteni, valakinek bejon , nekem nem. nekem tetszik a gnomeon hogy rogton latom ha keresek valamit merre menjek. Sokan testreszabhatosagot szoktak emliteni, en nem latom mit nem lehetne megvaltoztatni a gnomeban, amit kdeben igen. egy dolog hianyzik nekem a gnomebol hogy mondjuk az OSXhez hasonlitva nem lehet minden menusort testreszabni (kb mint ahogy a panelt lehet a hozzaadas a panelhez gombbal) igy pl a nautilusban csinalnek megemnak egy sokkal okosab menusort, felesleges gombok nelkul. szoval akinek kde van irjon konkretumot hogy miben mas jobb vagy rosszabb! a flamek nem kellenek.
ÉN most egy ideig kde-ztem de vissza fogok térni a gnome-ra igaz ez lassúbb de legalább érzékeli a cd-t usb-t stb. a menü nekem is jobban teccik gnome-ban, a kinézetet itt egyszerűbb kezelni. Csak a gyorssasága tetszik a kde-ben.
oslinerCsinálj nekem Gnome-ban olyan feladatlistát a panelon, ami ha kell 2-3 sorban jeleníti meg az ablakokat. A menüből van hozzá vagy 3-4 féle (alap, tasty menu, kbfx, kickoff), érdemes kipróbálni őket, nekem pl kickoff jön be (64bites verzió sajnos csak KDE4-hez van - habár ez nekem most nem probléma) A plasma desklet-kezelése simán lekőrözi a gdesklets-et, és nem is eszi meg a gépet pillanatok alatt. A kcontroll is nagyon okos dolog, nem kell a menüt 20x végignézni, mire megtalálok valamit, elég csak beírni az első pár karakterét a felül lévő keresőmezőbe. Gnome előnye jelenleg főleg az, hogy jól megvana compizzal, míg a KDE alatt alaposan meg tudnak keveredni az asztalok/munkaterületek.
bibokaEzt a feladatlistas dolgot annyira nem ertem mutasson mar valaki egy scrshotot! gDesklets szerintem is kuka, eleve gagyi az egesz, en a screenleteket szeretem, azok valahogy jpbban utnek. Mi ez a plasma amirol mindig beszeltek most? menuket ki lehet probalni a live cd-n? akkor most kiprobalom! :) controlcenter meg jah joh, de csak az elejen mikor sokat buheral az ember hogy testreszabja a gepet, utanna nem egy surun elokerulo dolog. legalabbis reg rossz ha igen. mindenestre orulok hogy vegre tudtal konkretumokat mondani, ki is probalom oket.
Mivel a Firefox, Thunderbird, Eclipse, GIMP és még egy pár progi, aminek nincs igazán nekem megfelelő KDE-s megfelelője GTK alapú, így inkább a GNOME-ot használom.