Üdv mindenkinek! Ismét problémám akadt. A firefox alatt nem mennek a flash playeres filmek, meg Eclipse alatt képtelen vagyok elindítani az SWT-t, ami a grafikus felületet kezelné. Meg az Openoffice-os makróm ablaka is elég bénán néz ki, mert mindegy neki mit állítok be, akkor is default négyzetes ablakban jelenik meg. Az OOo-s listán kezdtem kérdezősködni, ott mondták, hogy a 64-bites Ubuntu lehet a probléma gyökere. Kérdés: Ki tudom cserélni-e fájdalommentesen az Ubuntut (7.10 Feisty Fawn) 64 bitről 32-re? Monjuk úgy, hogy a 64 bites kernelt 32 bitesre cserélem, vagy elindítok valami telepítő-batch-t ami kicserélgeti, amit kell. A lényeg, hogy a telepített cuccokhoz ne kelljen hozzányúlni. (Mert a fenti 3 dolgon kívül a másik 1000 dolog viszont jó, és szeretném ha úgy is maradna.)
32 bit 64 bit
flashhez googliz le van irva a megoldas. Olyat tudsz, hogy kimented a telepitett programok listajat, aztán ujrarakod a 32biteset és a lista szerint felrakod a programjaidat. a 64 bites rendszr nem csak a kernellel kulonbozik, minden 64 bites rajta. ha a /home kulon particio, akkor azt ne formazd, igy a beallitasaid megmaradnak.
charlieA flashez a megoldást olvastam, mert az elejény nyülődött, hogy nincs telepítve a plugin. Aztán telepítettem neki, ahogy a neten olvastam. Most feljön az ablak, és rögtön közli, hogy lejátszotta a videót. Én meg nézhetem a fekete négyszöget. Ugyanez VirtualBox-ban meg megy. Ami fontos, az (persze hogy) külön partíción van. De azért erre még alszom egyet. Köszi a segítséget.
Ha Compizt használsz, akkor nem hiszem, hogy össze tudod hozni az Eclipse-el, nagyon nem szeretik egymást. A cserét illetően: ha külön van a "/home" partíciód, akkor csak simán újra kell tenni a rendszert, a személyes fájljaid, beállításaid maradnak. Érdemes a telepített programokról szóló listát lementeni (dpkg -l). Ha mégse így tettél, akkor mentsed át valahova az egész home-ot, és legközelebb már külön partíciót csinálj neki, arra állítsad helyre. Esetleg 1-2 nehezen összehozott configot is érdemes lementeni (xorg.conf pl).
zsoltikaNem vagyok benne 100%-ig biztos, de amikor legutóbb szórakoztam a Compizzal, akkor még gyakorlatilag semmilyen Java-s ablak nem jelent meg rendesen. És ez architektúra-független (32/64) dolog, ha a compiz okozza. Próbáld meg kikapcsolni, és nézzed meg hogy úgy megy-e? Persze lehet hogy azóta ezt javították, és most más miatt nem jelenik meg, de hogy volt ilyen hibája, abban biztos vagyok.
bibokaMég mindig 64 bites Ubi van fennt. És az is marad szerintem. Történt közben, hogy itt: http://download.eclipse.org/eclipse/downloads/drops/R-3.3.1.1-200710231652/index.php#swt a lap alján találtam egy ilyet: swt-3.3.1.1-gtk-linux-x86_64.zip Na ezt keresgélem kb november óta. Ezt kell importálni Eclipse workspace-ébe, (bocsánat, nekem magyar az anyanyelvem, ha néha nem is látszik) akkor feljön, mint bármilyen más csomag, és ha használod, akkor lehet ablakokat barkácsolni. Kipróbáltam, első ránézésre megy minden, (Shell, Label, Progressbar, Listbox, Combo ...) És az így kitett ablakok ugyanolyan puddingosan mozognak, mint az összes többi "normális" ablak. (Szerintem ezt a puddingos mozgást csinálja a Compiz, de lehet, hogy tévedek.) Egyszóval Eclipse-t újratelepítem, mert azért november óta elég nagy káoszt koztam össze, De az Ubi úgy jó ahogy van.
sziasztok! csak egy gyors kérdés: nekem 64 bites a processzorom ugyanakkor a 32 bites UBI van fenn... feltehetek olyan csomagot ami elvileg 64 bites cuccra van írva attól h az OS nem az?
chris paulSzia chris paul! 32bites oshez csak 32bites alkalmazást tudsz felrakni megprobálhatod de nem garantált,hogy működni fog ha 64bites programot akarsz használni akkor az os is legyen 64bites 64 bites os alatt tudsz használni 32 bites alkalmazást de fordítva nem 32 bites os alatt 64 bites alkalmazást nem fogsz tudni futtatni.