sziasztok.office 2003 portabelt-t szeretnék wineal elindítani, de mikor indítanám csak tölt meg tölt de nem történik semmi aztán megáll.Valami ötlet, hogyan tudnám elindítani?
Első körben konzolból, aztán meglássuk...
Dr. Szöszikonzolhoz nem igazán értek még.Hogyan tudnám onnan futtatni?
adam90Kétfokozatú a dolog. Először ki kell deríteni, mi a neve annak az exe file-nak, amit indítasz. Aztán jöhet a konzol, ahol beírod: wine ez_a_file.exe Végül várod a hatást.
Dr. Szöszicannot find L"C:\\windows\\system32\\VirtualWinword.exe" ezt az üzenetet kapom
adam90Tehát az a valami nincs ott. Olyat kell indítani, ami ott van.
adam90A dupla '\' normális dolog?
lev258Én ezt úgy szoktam csinálni, hogy beírom wine, majd behúzom a fájlt az ablakba (így a teljes elérési útvonalat adja).
lev258C-ben igen. De ez nem: "C:\\windows\\system32\\" Linuxban így nem kezdődik útvonal, nem tudom, a wine mit szól hozzá. Van valami wine-config, amivel be lehet állítgatni neki valamiket. (Nem használom, csak írom, amit a fórumon olvastam.)
lev258ígyis próbáltam , de ugyanaz a helyzet, nem történik semmi
adam90Zárjuk rövidre a dolgot: Hol van nálad a VirtualWinword.exe?
Dr. Szöszi/Home alatt a dokumentumok mappában
adam90Te engem direkt szivacc... /Home vagy /home? No mindegy. Azt kéne megadni a wine-nak, ahol van. Javaslom a terminálban a [tab] billentyű használatát.
Dr. Szöszi/home nem szivatlak
Helyes elérési útvonalat adok meg mégse történik semmi
adam90Ide is lerajzolnád azt a parancsot?
Dr. Szösziwine '/home/adam90/Dokumentumok/Portable Microsoft Office 2003 HUN/Virtual Winword.exe' err:ntdll:NtSetSystemTime Cannot set time to Thu Nov 2 15:35:20 2006 , time adjustment -157766400: A művelet nem engedélyezett err:ntdll:NtSetSystemTime Cannot set time to Thu Nov 2 15:35:20 2006 , time adjustment -157766400: A művelet nem engedélyezett err:ntdll:NtSetSystemTime Cannot set time to Wed Nov 2 15:35:23 2011 , time adjustment 0: A művelet nem engedélyezett err:ntdll:NtSetSystemTime Cannot set time to Wed Nov 2 15:35:23 2011 , time adjustment 0: A művelet nem engedélyezett most ezt írja ki
adam90Teljesen látható, hogy történik "valami". Azt nem tudom, mi érdeke fűződik egy szövegszerkesztőnek a dátum visszaállításához, de egészen normális, hogy a rendszer ezt nem engedi megtenni. Valami lopott, feltört verzió ez?
Dr. Szöszieddig ennyi se történt.Gondolom az mivel torrentről van
adam90ubuntunál nem volt gond az ilyen feltört cuccokkal se.office project 2007-et simán feltelepítettem wine-al
adam90Engem cefetül nem érdekel a beszerzési forrásod. Azt olvasom, amit írsz: a szutyok vissza akarja állítani a rendszeridőt. Én az ilyet már kukáznám, az biztos.