frankportRánéztem a neten a géped paramétereire. Jobb mint az enyém, és nekem a Mint 11 gnome szépen megy, simán. Szerintem ne foglalkozz az lxde-vel. Ha ilyen a géped, akkor viszi a gnome-ot könnyen. Minek fosztanád meg magad a gnome hasznos, kényelmes funkcióitól, tudásától stb ? Én pár hónapja vacakolok ezzel, hogy openboxos, vagy lxde-s rendszert alkalmazzak, de nekem sincs értemle, csak szerettem volna, ha könnyebben suhan a masina. De a Mint-el (ha gnome-ot, és ubuntu alapot akarok), vagy az LMDE-vel (ha jöhet a debian, és kell a kevesebb memória használat, meg a stabilitás) megy. Imádom a crunchbang openboxot, meg a debian lxde-t is, de jól esik a gnome, és sokoldalúbb. Nekem is 1GB ramom van, és az ubuntu alapú Mint katya gnome-al csak 180-190 körül használ, kompizzal. Akkor minek vacakoljak, "butább" felületekkel, kevesebb szolgáltatással-kényelemmel. De ha tényleg tehermentesíteni akarsz, tégy egy próbát a crunchbang openboxxal. Könnyű ablakkezelő, jól beállítva, debian alapú, tuti jó. Csak szerintem nincs okod rá.