Van egy LG 42LE5300 nagyon menő tv-m, amiben van többek között AVI dekóder is. Lejátszik mindenféle jót, filmet, képeket, zenéket.
Újabban, hogy terjednek a HD 1080p MKV-k, kipróbáltam és nagyon tetszett amit láttam. Ezért inkább ezeket preferálom "vásárlásnál".
Audio DTS -t nem tudja dekódolni, ezért az mkvdts2ac3 script-tel szoktam átalakítani a DTS-t AC3-ra. Pöpecül megy.
A problémám a következő:
Egyik filmnél azonban 2 hang csatorna volt, egy DTS angol és egy AC3 magyar. A DTS angolt átkonvertálta az mkvdts2ac3, az AC3 magyar megmaradt eredetiben. Viszont nem játssza le a TV!
Ellenőriztem VLC playerrel, hogy mi a különbség az angol és a magyar AC3 között.
Kodek: A52 Audio (aka AC3) (a52), English, Csatornák: 6, Mintavételi frekvencia: 48000 Hz
Kodek: A52 Audio (aka AC3) (a52), Magyar, Csatornák: 3F2R/LFE, Mintavételi frekvencia: 48000 Hz, Bitsebesség: 448kb/mp
Ez nem jelent lényegi különbséget, mivel van olyan film, amit ugyanezekkel a (magyar) paraméterekkel lejátszik.
Mentőkérdés: esetleg valami MKV audio AC3--->DTS konverter létezik, ami hasonlóan egyszerű, mint az mvdts2ac3? - átkonvertálnám DTS-be, hogy aztán az mkvdts2ac3-mal visszakonvertáljam olyan AC3-ba, ami nem tudom, miben fog különbözni az eredetitől, de valószínűleg lejátssza a TV-m. :-)
Kösz!