sziasztok!
Bár látom, hogy régóta nem írt senki ebbe a topicba, de azért talán nem pusztáb kiáltott szó!
Szóval: szerintem a linux installal is úgy vannak az emberek, mnit a gépjármű vásárlással: azt mondta a haver, hogy jó, meg szép, meg megy is mint állat, azt hello. Akkor ilyen kell!
Nem kell!
Sokan célt tévesztetek, mert az elején nehéz egy kezdőnek a technikai kérdésekkel foglalkozni. Persze ez nem a jószándékú segítők bűne, hanem ebbe a számítógépes sz@arban többen próbálták már elhitetni az emberekkel, hogy szgépet üzemeltetni, meg konfigurálni, egyáltalán baszkurálni, az egy triviális dolog. Katt ide, katt oda, azt csak oda beírod, aztán csá!
Sajna ez koránt sincs így, sőt egészen másként van. Rendkívül komplex és bonyolult dolog.
ennit bevezetésként.
A LINUX-ról:
Nem szabad azt elfelejteni, hogy a linux örökölte az u.n. nagygépes rendszerek komplexitását. Emiatt nem is oly triviális beállítgatni, kezelni stb.., Ép ezen dolgok miatt mondjuk jó az ubuntu (próbáltátok volna annak idejé a debian potato-t! én még azon kezdtem, el is szoptam az életemet), mert rendkívül kezes.
Szóval szerintem a topic (vagy mi ez) írója rosszul tette fel magában a kérdést. Vagy fel sem tette.
Te azt szeretnéd, hogy ezen a gépen így és így működjön minden hardver + a megszokott szoftvereidet tudjad használi. Egyáltalán nem biztos, hogy ez így megy, sőt! Legnagyobb valószínüséggel így nem megy. pl: nem az alapján veszünk autót (mert ez a példa már volt), hogy hol lehet kinyitni a kesztyűtartót, meg milyen plüsből van az üléshuzat.
Egyáltalán nem biztos, hogy a céljaidnak megfelel a linux. Lehet, hogy egy SGI, vagy egy SUN, vagy egy apple, vagy mittomén mi, jobb lenne. Nézz utána, tájékozódj. Nem az eszköz a fontos. De tényleg.
Bocs, ha egykicsit túlmagyaráztam....
Üdvözlettel: Gerely Laci