Sziasztok! Kezdő Linuxos vagyok! Már volt dolgom ezzel a kubunutval, csak akkor a nagygépemre tettem fel és szépen ment is a hálózat. Nem kellett semmit sem csinálni vele. Most azonban a laptopomra tettem fel és sajnos sem a wifi sem a kábel nem megy! A wifi egy cisco Aironet 350 series! A system settingsen belül a network settings-ben vannak az avaiable network interfaces, ami 3 különbözőt dobot ki: eth0 - disabled ethernet device eth1 - disabled wireless ethernet device eth2 - disabled wireless ethernet device Ennyivel itt el is akadtam! Valaki segítsen legalább a kábelt belőni! Talán ha distupgradelem utánna felismeri a wifit is! Előre is köszi

Még sikerült ezt azt kiszednem a dolgoból...talán van akinek ad támpontot hogy tudjon segíteni /etc/network$ iwconfig lo no wireless extensions. eth0 no wireless extensions. sit0 no wireless extensions. eth2 IEEE 802.11-DS ESSID:"tsunami" Mode:Managed Frequency:2.447 GHz Access Point: FF:FF:FF:FF:FF:FF Bit Rate:11 Mb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=0/65535 Retry limit:16 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off Link Quality=0/100 Signal level=-110 dBm Noise level=-110 dBm Rx invalid nwid:15179 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:361599 Missed beacon:0 eth1 IEEE 802.11-DS ESSID:"tsunami" Mode:Managed Frequency:2.447 GHz Access Point: FF:FF:FF:FF:FF:FF Bit Rate:11 Mb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=0/65535 Retry limit:16 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off Link Quality=0/100 Signal level=-110 dBm Noise level=-110 dBm Rx invalid nwid:15179 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0 Tx excessive retries:0 Invalid misc:361599 Missed beacon:0 /etc/network$ iwlist scan lo Interface doesn't support scanning. eth0 Interface doesn't support scanning. sit0 Interface doesn't support scanning. eth2 Failed to read scan data : No data available eth1 Failed to read scan data : No data available /etc/network$ kate interfaces # This file describes the network interfaces available on your system # and how to activate them. For more information, see interfaces(5). # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # This is a list of hotpluggable network interfaces. # They will be activated automatically by the hotplug subsystem. mapping hotplug - script grep - map wifi0 iface dsl-provider inet ppp provider dsl-provider ennyi egyelőre :( Kérlek segítsetek...köszi

ashenshugar82nézted a rendszer-->adminisztráció-->zárt meghajtók között, hogy nem kell-e engedélyezni pl. a wi-fi meghajtót?? csak 1 5let, mert nekem így sikerült pl. 1 Thinkpad wi-fijét feléleszteni....

szotaIlyet még csak nem is találok! A rendszer-ben ilyesmi nincs...csak konsole, kcron, kinfocenter, stb! Ha pedig a system settings-ben vagyok ott nincs adminisztráció! Valamint a System settingsben a hálózaton belül a connection, vagy éppen a network settings-ben próbáltam ezt-azt megváltoztatni...viszont közölte, hogy administrator mode kell hozzá! Mire én ráklikkeltem erre a gombra hogy bejelentkezzem és kér is egy jelszót, amit megadok (még nem hoztam létre a super usert)... természetesen az enyémet. el is fogadja, de ugyanúgy nem engedélyez! Lehet hogy előbb ezt kell megoldanom...de nem tudommit tehetnék! Mindenesetre amit mondtál nem találtam.

szotaEz elvileg egy kubuntu és ha minden igaz kde! De ha megmondod hogy hol tudom ellenőrizni akkor megnézem! De gondolom az alap problémám megadta a választ! :)

Ennyivel később: 17 nap

Sziasztok! Még mindig a hálózattal szenvedek. A laptopom mostmár helyel-közzel tud csatlakozni a routerhez! Ugyanis: A router statikus ip-t ad mostmár. Ezt az ip-t tudom pingelni a routerrel illetve a másik gépemmel. Azonban a laptopom nem jut ki a routeren kívülre, pedig a routert tudom pingelni. Furcsállom, hogy a nagy gépem tudja pingelni, de fordítva nem megy. És hát internetet sem tudok elérni így. Eddigi beállítások: # # File: /etc/network/interfaces # # The primary network interface auto eth1 iface eth1 inet static address 192.168.1.100 netmask 255.255.255.0 wireless-essid homenet Kulcs direkt nincs, amíg nem megy a háló! Légyszíves segítsetek, mert innen nem jutok tovább.

ashenshugar82Szia ashenshugar82! A következő sorban az iface eth1 inet static sorban a static szót ird át dhpc-re és akkor dinamikus címet fog kapni.

szia, nem látom bocs, ha mar leírtad valahol, de melyik verzióval próbálkozol? csak mert az elején írtál valamit hogy rakattintottál a feloldás gombra.. az pedig csak a 8.04ben van, bar a kde-t nem ismerem. mindenesetre ha hardyval probalkozol, az meg tesztelos nem biztos hogy minden menni fog.

oslinerNem Hardy, még Gutsy! És direkte kellene a statikus, mert a dhcp több szempontból sem felel már meg nekem. Eddig az volt és állandó probléma volt! Tehát maradnék a statikusnál! :)

Rájöttem mi hiányzik, csak nem tudom, hogy kell feltüntetni a /etc/network/interfaces-ben. Amig a statikus ip-t belőttem a routeren az xp-m is ugyanezzel kezdett el szenvedni. Ott csak kellett a DNS (2-t is belőttem) és az alapértelmezett átjáró. Ezt hogy kell ebbe a file-ba beiktatni? Csak ennyit mondjatok meg mert úgy néz ki ennyi elég lesz! Köszi

ashenshugar82Szia ashenshugar82! Nagy valószínűség szerint neked a getaway opció kell itt tudod megadni az átjáró cimét legalább is Debian Gnu Linux esetén de itt is működni fog és akkor minden jó lesz.Ha elmentetted a fájt érdemes le és fel csatlakoztatni az adott hálózati eszközt ifdown eth1 lecsatolod az eth1 interfészt az ifup eth1 meg felcsatolod ha az ifconfigal tudod megnézni hogy működik-e azzal a címmel amit megadtál neki.Ha az ifconfig eth1 azt írja ki amiket az interface fájlban megadtál akkor jól dolgoztál.Én legalább is így tanultam.

Ennyivel később: 14 év