Sziasztok!
Nemrég szereztem magamnak egy HP Microserver N36L-t. Mivel HTPC-nek is szeretném használni, ezért vettem hozzá még egy extra videokártyát is (Gigabyte gv-r545hm-512i). Eredetileg 11.04-es Ubuntu Desktopot raktam rá, amit pár napja upgrade-eltem 11.10-re. Sajnos ez sem segített, ezért kifogytam az ötletekből.
A probléma a következő: a rendszer indulás után pár percig fut, majd hirtelen lefagy. A fagyás úgy néz ki, hogy a kép teljesen szétesik (zöld és lila csíkok jelennek meg), a gép pedig semmire nem reagál a kikapcsológombon kívül. Van, amikor 15-20 percig is simán elmegy, máskor már 1 perc után bekövetkezik. A logban én nem láttam semmilyen hibaüzenetet.
Amit már kiderítettem:
1. A videokártya egy másik gépben hibátlanul működik (Win7) alatt).
2. A gépem a kártya nélkül (az alaplapi integrált kártyát használva) szintén hibátlanul ment kb 5 órán keresztül (Ubuntuval természetesen). Ekkor sikerült az upgrade is.
3. Felraktam egy WinXP-t a gépre és a kártyával együtt is jól működött.
Ezek alapján én driver problémára gyanakszom, de sehol nem találtam utalást arra, hogy gondok lennének. A gépen a Catalyst 11.8-as verziója van.
Van ötletetek, hogy hogyan tovább? Van esetleg más driver vagy valamilyen beállítás, ami segíthet?
Hálás köszönet: Zs