Hello mindenkinek!
Saját tapasztalatomat írom le, a lényeg, nálam működik az ATI catalyst control center.
A lényeg, hogy én teljesen szűz rendszert tettem fel live CD-ről (7.10). Telepítés után letöltöttem a frissítéseket, majd az ati oldaláról a firegl drivert. Ezután a zárt meghajtók kezelőjében engedélyeztem a 3d gyorsítást. Újraindítás után telepítettem a drivert a terminálban az alábbiak szerint:
Terminálban beírod:
sudo ./és ide a letöltött driver címében szereplőket, Pl: ati-driver-installer-8.443.1-x86.x86_64.run
(sudo után fontos a szóköz, pont, per jel és közvetlenül a driver száma, ahogy letöltötted.
A beírást követően kér a terminál egy jelszót, azt amit beállítottál az ubuntu telepítésénél. Ne ijedj meg a beírásnál semmit nem látsz belőle de azért nyomj egy entert. Megkezdődik a telepítés, menj végig rajta, majd mikor végzett, csinálj egy újraindítást és ennyi.
Ha szerencséd van nem jársz úgy mint én aki már harmadszor teszem fel a teljes rendszeremet csak az ati driver miatt.
Ha nem fontos az ati driver, akkor livecd telepítés után rendszer frissítés, majd a synaptic csomagkezelőben a keresésben beírod: xserver-xgl. Megjelenik egyedüliként a program rámész az egérrel az üres kockára, jobb katt és kijelölés telepítésre. Rényomsz a felugró kijelölésre és települ. A synapticból kilépsz, majd a zárt meghajtókba lépve engedélyezed a 3d gyorsítást, ha kész, újraindítás.
Ha minden igaz akkor ennyi, remélem tudtam valakinek segíteni.
Sziasztok