Csak kíváncsiságból,hogy ki használja,és hogyan van megelégedve a Magyarubuntu-val,és változataival? Nekem személy szerint nagyon jól működik,és meg vagyok vele elégedve! Itt az oldal ahol van sok verzió belőle! http://magyarubi.hu/
Magyarubi
Nehogy félreértsek valamt, elmondanád, hogy mi a különbség egy ilyen disztró és a rendes között?
PhacePár plusz programot ?? Van három zenelejátszó, az összes létező filmlejátszó, torrent kliens , csetprogram. Bluefish , tejóég ammegminek ? Na miindegy, erről volt már szó régebben, aki akarja használja.
Kálmánbátyám...dehát ezeket egyetlen kattintással fel lehet telpíteni. Nem értem hol itt az előny. Talán ha valakinek nincsen internete? Nemtudom, ma már mindenkinek van. Szóval én sem látom semmi értelmét.
Attila55Szerintem ez azoknak a felhasználóknak készült,akik nem értenek annyira a telepítéshez,és esetleg még nincs netük.Egyszóval feltelepítik,és használják! Külömbség a plusz progik,kodekek,és stb......
peterzsoltJaja, úgy emlékszem ez volt az indoklás. Vagy nincs net (akkor sokra megy a torrent klensekkel, meg a csetelőkkel) vagy nem tud telepíteni ( tegye fel a kezét aki a szoftvercenterben nem tud megnyomni egy gombot) . De semmi baj, volt egyszer régebben egy Ubuntu Ultimate Edition ami szinte mindent tartalmazott ami a Synapticban benne volt. Nem is tudom, lehet hogy két DVD kellett a telepítéshez :-D
Nem tudtam a Magyarubiról. Van egy ismerősöm akinek ez tutira kapóra jön mert nagyon vacak mobilnet csomagja van. Most tett fel egy ubuntu 10.04est de sem kodek se semmi egyébb nincs meg. Ha azokat is felteszi túllépi a net keretet. Letöltöm neki, lesz legalább egy komplett rendszere. Az m.facebookra jó a net csomagja, a gép amugy neki csak a zenére és a képek nézegetésre kell.
Attila55"egyetlen kattintással fel lehet telepíteni" Az 1szalék tudja a 99 százalék kérdez. Ha nem próbálja(ki az összeset) honnan tudja? A Linugzhoz több-tízezer alkalmazás van, az azt még sosem látok agyában genetikailag bekódolva naprakészen. Tök fölös minden telepítő mert csak bepötyögik kézzel, grafikus felület nélkül mert az szükségtelen élvezet! A választék bűn! (Jobbat csinálni még nagyobb bűn!) Ez a szemlélet nélkülözhetetlen az egy szálék alatt tartáshoz!
peterhNe írj, ha iszol.
peterh"Az 1szalék tudja a 99 százalék kérdez" Ennél azért még én is jobb véleménnyel vagyok az Ubuntu-júzerekről :-D A választékra azt hiszem pont a Linux nem panaszkodhat. Van, letölthető, akinek jó valamire, mint egy alább látható bejegyzés mutatja, akkor hajrá. És tegyünk rá még egy lapáttal : Kiwi-Linux.
Hali skacok nem tudom ti, hogy vagytok vele de semmit és senkit nem akarok fikázni de nekem a forum készítőjének megadott weblink az oldal nemjönn be :( tudom ez nem az ő hibája.
Dr. SzösziKocsma fal: http://pcworld.hu/napi-tipp-pinguy-os-harcrakesz-linux-20101228.html Érdekes a Distrowatch" szerint a 10.04.3 a legújabb nem alfa változata. Vajon miért?
peterhMert magyar. Mondtam, hogy nem kéne mindig inni. Már gondolkodni se sikerül, nemcsak írni.
KálmánbátyámA 99 % nem linux user, de lehet hogy felhasználó még ha nem is tud róla. (Android MeeGo) A politikusok és pénzemberek sem tudják melyik bányából származik az alapanyaga az élelmiszer iparnak. Ezért akarják felszámolni a mezőgazdaságot, a vicc az hogy, ezt ők tényleg komolyan gondolják! Ez a linuxal sincs másként, minden visszatartott információ hatványozottan üt vissza. A linux létezésének alapja a legelutasítóbbakat is meggyőzni képes marketingpolotika, megfelelő szoftveres támogatással. A "csakegyegérklikk" nem megfelelő!
Dr. SzösziCsak idézni tudlak :) "Mondtam, hogy nem kéne mindig inni. Már gondolkodni se sikerül, nemcsak írni."
jó ez. a hozzám hasonló lustáknak és egyszerűeknek kiváló. minden szükséges benne van.
bobi64Én úgy látom, sokan térnének át az Ubuntu használatára, ha a MagyarUbi különböző változataival kezdenének. Tavaly én is ezzel kezdtem újra, gyakorlatilag semmivel sem kell kiegészíteni a rendszert, ha ezt feltelepíted (persze csak akkor, ha ún. átlagos felhasználó vagy). Részemről a MagyarUbi jelentette a Linuxra való teljes áttérést, mindenkinek ajánlom a környezetemben (sajnos nem mindig sikerrel).
Sziasztok! Az elmúlt ~10 évben többször is próbálkoztam linuxszal, de eddig nem találtam végleges megoldást. Fontos, hogy több hordozható eszközt kell kezelnem (pda-k, pendrive-ok, külső winyók...) windowson is. Az egyik legnagyobb nehézséget a karaktertáblák kezelése volt. Linux és windows között hordozva rendszeresen (számomra) kezelhetetlenül eltűntek az ékezetes karakterek, elérhetetlenné váltak könyvtárak, olvashatatlanok lettek e-mailek, etc. Most tennék egy kísérletet a 12.04-gyel. Szerintetek érdemes megvárnom a magyarubit, segíthet a fentiek elerülésében, vagy mindegy. (Hozzá-nem értésem az eddigiekből kiderült.) A magyarubi honlapja szerint az valamivel "magyarabb". Persze nekem igazából olyasmi kéne, ami mindenütt windows alapértelmezett kódlapot használ, nem utf-et.