A windowsos játékokhoz a legjobb megoldás még mindig a dualboot. Tippek: A compizt kapcsold ki, sokat szokott segíteni. Videókártya drivert frissítsd.
Wine-nal indított játékok szaggatnak
Phacecsak tegnap tettem fel ubuntu-t, szóval lenne hozzád két kérdésem: Mi az a dualboot és compiz?
Skorzeny8814Dualboot = két oprendszer (pl. egy win és egy linux) feltétele egymás mellé, és gép bekapcsolásakor kiválasztod azt, amelyikbe be szeretnél lépni Compiz = csicsamicsa ablakkezelő. Tudsz vele kocsonyaablakot, forgó kockát, és egyéb dolgokat csinálni. Ha nem nyúltál az alap 10.10-hez, akkor nálad nem ez kezeli az ablakokat.
Skorzeny8814Nekem egy kérdésem van: mi az a goooooooooooogle?
Akárhány új témát indítasz, senki sem tud abban segíteni, hogy egy hardverigényes Windowsra készített játék Linuxból emulálva tökéletesen működjön. Bármilyen izmos gépet akarsz wine-vel megerőszakolni, rosszabb lesz, mintha dualbottal indított Windowson futtatnád. Minden hasonlat sántít, de az wine-s környezet olyan, mintha PII gépen szeretnéd winből futtatni. Wine tökéletes egyszerű programok futtatására, mint előzőleg említettem pl.: Irfanview, vagy primitivebb játékokhoz, pl. Gumidominó, na jó, talán annál komolyabbal is elbír. Hasonló gond a Silverlightra tervezett rtlklub nézés, pedig a Linuxos moonlight nem is emulátor, mégis szaggat, bufferelget, jó ha fél percet megy folyamatosan.
majteeÉrtem. Akkor ne is álmodjak arról, hogy Ubuntun futtathatok ilyen játékokat... Ez elég kiábrándító. Na mindegy, ma is tanultam valamit. Azért köszönöm azoknak, akik segítettek :)
Skorzeny8814Ez ilyen kiábrándító világ. Ebben élünk.
mooattyiÍgy már értem ezt is. Van fent winXP, win7, meg ubuntu is. A kocsonyás ablakok is működnek. Csak eddig nem tudtam, hogy ezeket így hívják. Köszi!
Skorzeny8814Engem az lomboz le, hogy Windowson nem tudom a kedvenc Ubuntus alkalmazásaimat futtatni.
Skorzeny8814A mezőgazdasági vontató is képes az országúton haladni, és a személyautó is képes a szántóföldön haladni (szerencsés esetben), de mindkettőnek ott a helye, ahová tervezték. Lerágott csont: Linux a TIED, nem lízingeled, nem vásárlod. Jogod van több gépre feltenni, másolni. Nem kell vadászgatni drivereket, programokat, kapásból találsz tízezret... Gyakorlatilag vírusvédett, nyugodtan bóklászhatsz a Neten. Linux alapból telepíthető Win mellé... stb!
Skorzeny8814A probléma a kiábrándító....amúgy elég olcsón dobálják már az xboxot
Dr. SzösziA Google internetes keresőrendszer, amely egyúttal (kapcsolt alkalmazásait is beleértve) térképként, pénzváltóként, számológépként, naptárként, helyesírás-ellenőrzőként és szótárként is használható. A Google, Inc. egy amerikai, tőzsdén bejegyzett részvénytársaság, amit eredetileg magánvállalatként alapítottak 1998-ban, és aminek a nevéhez fűződik a Google keresőmotor kifejlesztése és üzemeltetése.
Milyen játékokat akarsz futtatni?
jarfa007GTA4? :D
http://linuxmint.hu/dokumentacio/wine-leiras-directx-tamogatassal-komolyabb-jatekokhoz/