Várjuk a véleményeket, hogy szerintetek milyen fejlesztések kellenének az oldalra?!
Az oldal fejlesztése
az oldal jó!!! :) szerintem annyit lehetne hogy a követést kitenni oda bal oldalra
Szerintem valami felhasználóbarátabb funkciógazdagabb fórumra van szükség. Ez a jelenlegi drupal fórum egy fillért nem ér, azon kívül hogy működik. Valaki egyszer felvetette ugyanezt, akkor a phpbb-t javasolta, és csúnyán le lett hurrogva, pedig a szegény kis phpbb sokkal több funkcióval bír mint ez a drupalos förmedvény. Hogy konkrét is legyek: mik a hibái a jelenleginek? - a fórum ronda (a hozzászólások egy szimpla háttérszín dobozban figyelnek, erre azért szerintem a drupal is többre képes) - nincs "idézet" gomb, pedig egyértelmű lenne a hozzászólás ha az ember egyszerűen idézné mire válaszol - nincs privát üzenet küldési lehetőség - nincs emailes értesítési lehetőség (ha valaki mint pl én több nap elteltével téved ide időhiányában, már azt sem tudja mire írt, kapott-e válasz stb, míg ha jönne az email, melyik topikban írtak nekem illetve válaszoltak a hozzászólásomra tudnám) így néha senki sem reagál a dolgokra Mire lenne szükség? - lásd ubuntuforums.org, ez ott jól működik. nem hinném hogy egy locoteamnek ne adnák oda a modult ha az drupalos (ha meg nem az, akkor kell vmi értelmes drupal fórum-modul, vagy legyen az oldalról leválasztott, külső fórumrendszer) - legyenek avatarok (színesebbé, emberközelibbé teszi a fórumokat) - legyen értesítési rendszer - legyen privát üzi rendszer - visszakereshetők legyenek a saját hozzászólásaim kb ennyi így hirtelen. nem is értem hogy miért a drupalt részesítik előnyben... tartalomoldalnak valóban kiváló, de szerintem közösségi oldalnak csökevényes, a joomla vagy a xoops, vagy hasonlók sokkal célratörőbbek és használhatóbbak, a kinézetüket meg legalább ennyire testre lehet szabni. nem drupalflémet akartam indítani ezzel csak egyszerűen tényleg nem lehet itt normálisan, más fórumokban megszokott kényelmes módon (!) fórumozni. szerintem az sem gáz, ha inkább üresen indul újra a fórumrendszer, ha az eddigi dolgok átemelése nehézkes, akkor maradjanak ahol vannak, minden hozzászólás letilt, és mindenki folytassa az újban. csak kell már valamit lépni, mert ez nagyon ratyi. amúgy szeretem az ubit, meg az oldalatokat is, félre értés ne essék, ha nem szeretném, nem írnék építő jellegű kritikát, hanem inkább semmit. Why use windows, if you have open doors... to linux...
sipiatti> a fórum ronda Szubjektív. Nekem tetszik. > nincs "idézet" gomb, pedig egyértelmű lenne a hozzászólás ha az ember egyszerűen idézné mire válaszol Szerintem most egyértelmű, hogy neked válaszolok nem? Hisz ott a Válasz gomb :) > nincs privát üzenet küldési lehetőség Ez feature. Van lehetőség, csak nem innen. Ha rákattintasz a nevemre tudsz küldeni pm-et, ha bekapcsltam. > nincs emailes értesítési lehetőség Ne legyél lusta visszajönni, és megnézni a "Saját adatok" alatti követés részt. > Mire lenne szükség? > lásd ubuntuforums.org, ez ott jól működik Mindenkinek más tetszik. Nekem ez a típusú fúrum tetszik pl > legyen értesítési rendszer > legyen privát üzi rendszer > visszakereshetők legyenek a saját hozzászólásaim -követés -van -van
Nem tudom, milyen script fut az oldalon, de a notebookon mindig jelez a firefox (néha a jóval bikább asztali gépen is), hogy elég lassú a script és megvárom-e, amíg befeheződik, vagy hagyom végigfutni. Kicsit bosszantó...
sipiattiTényleg jó lenne már fejlődni, de szerintem az oldal (ubuntu.hu) a jelenlegi céljának tökéletesen megfelel, és a design is az Ubuntu letisztult (szín)világát tükrözi. Az avatar-ok engem nem annyira dobnak fel, sok fórumon kifejezetten zavaró az a jónéhány idióta ismétlődő, villogó gif-avatar, de az állóképek közül is vannak, amik tényleg szánalmasak, azt mondom ilyenkor, jobban tenné az illető, ha nem tenne be semmit! Viszont valami modern megjelenési stílust azért vihetnénk az oldalra. Az viszont tényleg nem egyértelmű, és nem mindenki találná ki rögtön, hogy létezik egyáltalán privát üzenet küldés, ezért külön menüpontként ki lehetne rakni valami észrevehetőbb területre.
sipiatti-Ronda?! Ízlések és pofonok.. :) -A régebbi típusú fórumoknál sosem tudtam, ki mire válaszol, állandóan be kellett másolni az idézetet, ha csak kettővel alatta lévőre reagáltál. Ez így jobb. -PÜ helyett E-mail van. Klikk a névre, ahogy budacsik mondta. - Az értesítés nem rossz ötlet, de minek? :D Neked kell, nekem nem. Megtaláltam a trackert, mindig látom a legújabb hozzászólásokat. Sőt, eleve azt tettem be könyvjelzőnek. -Avatárok jöhetnek, de azért nem ártana, ha valami normálisat követelnénk meg.. A többi meg le van tudva már. :D
sipiatti+1 Sokkal jobb az ubuntuforums.org .
phoenixCsak, hogy ne csak a szám jártassam: http://kepfeltoltes.hu/080317/383422618ubuntu_hu_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Elkészítettem egy új design-t. szerk.: Ja és mégvalami, lehetne egy képgaléria is, hasonlóképpen az ubuntuforums.org Gallery menüpontjához! A tartalom már adott hozzá: http://ubuntu.hu/forum-tema/desktop-ok Az ide beküldött képeink közül a legjobbakat(vagy akár mindet) galériába rendezhetnénk a jelenlegi/új látogatók számára, sokan nagyobb kedvvel ismernék meg így az Ubuntu-t.
budacsik>> a fórum ronda >Szubjektív. Nekem tetszik. Sose használj szebb fórumot ;) >> nincs "idézet" gomb, pedig egyértelmű lenne a hozzászólás ha az ember egyszerűen idézné mire válaszol >Szerintem most egyértelmű, hogy neked válaszolok nem? Hisz ott a Válasz gomb :) nohát, nohát... mégis beidézted amit írtam... ez akkor most hasznos lenne, vagy nem? érdemes elgondolkodni >> nincs privát üzenet küldési lehetőség >Ez feature. Van lehetőség, csak nem innen. Ha rákattintasz a nevemre tudsz küldeni pm-et, ha bekapcsltam. ez nem pm, hanem email. sok fórumban vagyok jelen, és bizony nagyon hasznos, ha egy oldalra visszatévedve meg tudom nézni kitől mikor milyen pm-et kaptam illetve vicaversa. ez az emailes arra jó aminek hívják: kapcsolatfelvételi űrlap, úgyhogy maradjunk annyiban hogy ez a pm-től olyan messze van hogy nagyon... ha az autókupec bizonygatja hogy márpedig a trabantban minden megvan amit pl. az új suzuki ignisben szeretnék (pedig a maga módján mindkettő alap autó) akkor őneki sem fogok bólogatni >> nincs emailes értesítési lehetőség >Ne legyél lusta visszajönni, és megnézni a "Saját adatok" alatti követés részt. ezt még nem ismerem, meg fogom tüzetesen szemlélni, de hadd mondjam ismét hogy sok fórumon vagyok jelen, van ahová csak napok elteltével jelentkezek be, kivéve ha a rendszertől kapok emailt hogy válaszoltak nekem, mert akkor amint tudok belépek. ennyit az email értesítés hasznosságáról >> Mire lenne szükség? >> lásd ubuntuforums.org, ez ott jól működik >Mindenkinek más tetszik. Nekem ez a típusú fúrum tetszik pl próbálj ki mást is, vagy legyél jelen 8-10 fórumon aktívan és akkor megérted mi a bajom a szájízről annyit hogy nekem pl az időrend szerint rendezett fórum tetszik jobban, nem a lépcsőzetes, és ahol a fórummotor ezt lehetővé teszi, így állítom be. itt is így állítanám ha lehetőség lenne rá >> legyen értesítési rendszer >> legyen privát üzi rendszer >> visszakereshetők legyenek a saját hozzászólásaim >-követés le fogom tesztelni a használhatóságát köszi >-van ez nem pm ahogy már írtam >-van hogyan? nekem egy gomb vagy link kéne aminek az a neve pl. hogy "eddigi hozzászólásaim" és kigyűjt nekem egy linklistát, ez is baromi hasznos tud lenni ha sokat fórumozik az ember, és utalni szeretne egy témában már leírt dologra Why use windows, if you have open doors... to linux...
DcNdrew- az összhatás nem rossz, de nézd már meg az oldalháttér lekerekített sarkait, meg az árnyékolásszerű vonalait... ebbe úgy passzol a színes téglalap mint a kukáskocsiba a mentőmellény - nekem meg ez jön be, és egy _normális_ fórummotor támogatja mindkettőt, válassza ki a júzer ami neki jobb. 2008 van ébresztő - az nem PÜ - jó, lehet jó ötlet ez a könyvjelző dolog, alkalmazni fogom, kösz az 5letet - moderálni kell az avatárt ha ízléstelen, értesíteni a delikvenst PM-ben (vagy emailben ha ez nektek jobban tetszik ;) ), a notóriusokat meg simán banolni az oldalról, a bunkók nem tanulnak semmiből sajna
sipiattikhm... követés használhatósági teszt megvolt, hát nem az igazi, viszont lehet használni... tényleg látom a dolgokat, de sokkal jobb pl. ha csak azt látnám ami olvasatlan számomra eddig, minek nézzek át egy hosszú listát, ha csak 2 hozzászólás érkezett a topikjaimra? ez csak költői kérdés :) amúgy ezzel együtt lehet élni --- Why use windows, if you have open doors... to linux...
Az oldal szerkezetében szerintem most csak a fórum a hibás. Ami igazán könnyen nézhető, az a top10, ami nincs ebben benne, az nehezen megtalálható (kedves topicnyitók gyakran nem találják el a témát, javaslom egy "JAJJ SEGÍTSÉG" című témát, azt majd nézik a türelmesebbek). Erre rendes megoldást egy TAG-rendszer hozhatna (IMHO), amibe a moderátorok pakolják a témákat. Ez a keresést is jelentősen felgyorsítaná és a verziók közötti eligazodás is könnyebb lenne (tag alapján egyszerűen szűrhető). A másik kicsit idegesítő dolog a hozzászólásoknál a sok-sok AJAX-al megjelenő beküldő-mező. Ügyes technika, csökkenti a terhelést (ha jól van megírva), sőt még látványos is lehet, de a jelenlegi megoldás kliens oldalon nem valami jó szerintem. A betöltős rész tök felesleges, csak a kliens gépét terheli. Ehelyett ha már ragaszkodunk hozzá, akkor elég lenne egy simán odaugró rész, esetleg eleinte feltűnő (#FF0000;) színben, majd elhalványodik (lsd Google Reader). Pár helyen viszont nem is használnám, pl a commentre íródó válasz miatt bárki elviselne egy oldaltöltést, nem lenne sokkal lassabb mint így. Az elküldés után sokszor rossz helyre teszi be a hozzűászólást az AJAX, szóval itt is javasolnám az újratöltést, ráadásul a saját magam által írt üzenetek így olvasatlannak jelennek meg (ha nem frissítek csak az elküldésre kattintok).
[törölve]
sh4d0w1. nezet/oldal forrasa menupontban szepen megtudod nezni, hogyan all ossze az oldal. 2. Nem kell ie-t hasznalni :) 3. a kovetkezo odal mar ie-re lesz optimalizalva (egyeb okok miatt, aki eljut a irc-re, megtudja majd), azzal nem lesz gond.
[törölve]
sipiatti>> nincs privát üzenet küldési lehetőség >>Ez feature. Van lehetőség, csak nem innen. Ha rákattintasz a nevemre tudsz küldeni pm-et, ha bekapcsltam. > ez nem pm, hanem email. >sok fórumban vagyok jelen, és bizony nagyon hasznos, ha egy oldalra visszatévedve meg tudom nézni kitől mikor milyen pm-et kaptam illetve vicaversa. ez az emailes arra jó aminek hívják: total feleslegesnek tartom a PM-t, vagy forum, vagy kuldjuk az uzit, hogy tali lesz? lekodolom neked ha annyira rohadt kell, emailt is kuldok ha szukseges. De latom, nagyon elejen vagy a internet hasznalatnak, majd idovel szepen megtanulod, nem kell mindehonnan emailt, uzit kapni...
sipiattiMost csak röviden válaszolnék, egy dologra, mert sietek melózni :) Ma reggel közel 25 mail-t kaptam volna, mert ennyi hozzászólás jött azokhoz a témákhoz amikhez hozzászóltam. Na nekem ez nem hiányzik, van elég mailem enélkül is. Miért is rosszabb a pm mint a mail? Legalább nem kell "csak ezért" visszajönnöd az oldalra :) Igaz, én max 2 fórumon vagyok aktív, de ott "aktív" vagyok. "Sose használj szebb fórumot ;)" Na mostmár fejezzed be ( :) ) Idéztelek valóban, de észrevetted, hogy nem az egészet? Szóval idézet gombal is kellett volna "heggesztenem", hogy darabokra szedjem az irományod. Nah, csak hosszú lettem.