Üdv!
Segítséget szeretnék kérni gprsec telepítéshez.Végig olvastam már az összes ide vonatkozó részt,de ezek szerint valamit ki hagytam.Tehát lemezről bemásolom asztalra kitömörítem a gprsec-t fájlböngészővel megnyitom installer mappában az INSTALL parancs indítására kiírja,hogy kockázatos illetve nevezem át futtathatóvá.Pedig előtte a tulajdonságok jogosultságoknál amit lehet engedélyeztem.Tehát így nem települt,de kézzel a doksiból igen létrehoztam egy indítóikont innen indul.De itt a következő problémával találkoztam ugyanis az összes beállítás után a "nemkapcsoltad be a telefont" figyelmeztettéssel elhal.Pedig a port biztos jó,mert a kábel kihuzása az usb-ből után nem létező portnak nevezi.Probáltam az ajánlott bővíményeket telepíteni hátha az a gond,de egyszerűen a leírt "perl Makefile.PL,make,make test,make install parancsokkal nem jutok semmire,illetve a letöltött fájlok nem is tartalmaznak PL-es kiterjesztésű Makefile fájlt.Mit tegyek hol kezdjem vagy hol folytassam? Válaszotokat előre is köszöni egy kezdő Ubuntu-s.