Próbálkoztam python scriptekből exe-t csinálni py2.exe-vel. Ezzel a scriptel próbáltam meg megcsinálni az exe filét: setup.py from distutils.core import setup import py2exe setup(console=['gui.py']) De amikor lefúttam akkor közölte hogy "no such file or directory" Az lenne a kérdésem hogy hogy tudom megadni a a gui.py elérési útját a scriptben ?
hol van a gui.py fájl? ha nem tudod, akkor terminálba: find | grep gui.py add meg a szkriptbe az elérési utat...
trombipetiTudom hol a gui.py (D:\gui.py) Azt szeretném megtudni hogy hogyan agyam meg a scriptbe az elérési utat
spaceship"hogyan agyam meg " Agyam eldobtam. Használhatatlan.
spaceshipDé? Az én óperenciás rendszerem windows alapú na azon van olyan. Ha a tied Ubuntu linux azon nincs olyan. Van meghajtód. Ha felcsatoltad akkor van neki csatolási pontja is. És akkor azt bizony be tudod írni a scriptbe.
spaceshipezek szerint windowst használsz? vagy wine alatt próbálod?
T_chrisCerintem vine alatt futatya. Anak meg a dét is meglehet adni. Gondolom (de mivel gondolom, ha eldobtam az agyam... na mindeggy), az aposztrófeák közé kell beírni.
Dr. Szöszi...agyad má, ha lefutta akkor win...
trombipetiexe kell neki akkor windows
zfoxwin 7-et használok amire fel van telepítve a python és py2.exe is abban próbáltam cmd-ben
spaceshipÉs biztos, hogy egy Ubuntu fórumon kell megoldani a windowsos problémákat?
Dr. SzösziAlapvetően a python egy ubuntura készült azért írtam ide a kérdést egyébként is a kiíráskor ott van az együtt működés a windowsal cím
spaceship"Alapvetően a python egy ubuntura készült " Alapvetően nem tudsz fogalmazni. Sem. Meg írni. Sem. (Bocsánat, ha nem magyar az anyanyelved, akkor meg kell dicsérjelek: nagyon szépen megy már.)
spaceshipmióta készült a python ubuntura? interpretált nyelv. magyarul teljesen multiplatform. a fejlesztés fő szempontja az, hogy olvasható legyen. és a wikipédia még sok mindent elmond, de nem említi, hogy ubuntura lenne elsősorban.
spaceship\off Egy disztrib mind felett. :D \on Egy kicsit régebb óta létezik a python, mint az ubuntu. Lehet érdemesebb lenne utánaolvasni egy kicsit.
Dr. SzösziRendben van te meg alapvetően csak óltogatsz és kb anyit értesz hozzá mint a viccekben a szőke nők.
spaceshiphttp://ubuntu.hu/node/29556#comment-325929 "az aposztrófeák közé kell beírni."
spaceshipÉrtek hozá anyit, amenyi neked egész életedre elég lesz.
Dr. SzösziBocs azt nem vettem észre mindjárt megnézem.
Dr. SzösziOké igazad van működik köszönöm szépen a segítséget. De ha nem ilyen durván írod meg akkor végig olvastam volna a második hozzá szólásodat és nem óltjuk szét egymást.
spaceshipÓltjuk? Tyúkól. Annak van értelme... Nem lehet, hogy mindenféle hülye piton meg exe hajkurászása helyett el kéne végre olvasnod a kötelező olvasmányokat? Meg azt is, ami nem kötelező...