hi Egy pár napja használok Kubuntu 7.10-et és van néhány problémám, amit nem tudok megoldani. Egy MSI VR-600-as laptopról van szó. 1. Realtek HD hangkártya. Szépen működik meg minden, de van egy nagyon zavaró probléma. Ha csatlakoztatom a fülhallgatót, akkor a laptop hangszórói nem némulnak el, ugyanúgy szólnak tovább és ez így nagyon zavaró. XP-nél is volt ilyen, ott egy driver frissítés megoldotta, de itt nem tudom, hogy azt hogyan kell csinálni. -- EZ MÁR MEGOLDVA!!! 2. Van egy Creative Live! Cam Vista IM webkamerám, amit a Kinfo Center szerint lát a Kubuntu, de semmilyen program nem érzéklei, szerintem driver kellene hozzá, de nem tudom, hogy honnan szerezzek és hogyan telepítsem fel. -- ez félig meddig már megoldva, mert a Kubuntu már látja, a skype is, de skype alatt nincs kép és ha ott megpróbálom a képet, hogy test módban milyen, akkor a többi alkalmazásnál is nézhetelnül jelenik meg a cam képe, ha skype-ban nem próbálkozom, akkor a többi progiban jó. erre kellene még vmi okosság 3. Firefox-al és Thunderbird-el is van problémám. Nem működnek benne a fájltársítások, például egy torrent fájl le kell töltenem a gépre, mert ha a megnyitásra kattintok, akkor kiírja, hogy nem tudja, hogy mivel kell megnyitni, ha netán a megnyitás mellett a tallózásra kattintok, hogy akkor majd beállítom én, akkor pedig a vinyón tallózhatok, nem a programok között, és linux alatt nem tudom, hogy mit hol találok, meg különben jobb lenne, ha észrevenné, hogy a torrent fájlokhoz a ktorrent hozzá van rendelve. 4. Valamint találtam itt leírást, de nekem egy kicsit kínai, hogy a Sambánál, hogyan érhetném el, hogy ha megosztok egy meghajtót a Kubuntu alatt, akkor a windows-os gépnél, ha meg akarom nyitni, akkor ne kérjen username-t és password-ot. 5. Valamint az XP-s gépen van egy Canon S200 nyomtató megosztva, Kubuntu alatt hogyan kellene felfedeztetnem vele, hogy tudjak rá nyomtatni. -- ezt a lenti tanács alapján ha időm engedi megpróbálom megcsinálni 6. Ez nem olyan nagy gáz, mert akkor nem használom, de a kubuntu a suspend (gondolom készenléti állapot) állapotból nem jön vissza, csak fekete képernyő, semmire nem reagál. Csak a reset segít. Ha ezeket a problémákat sikerülne elhárítani, akkor egy faxa kis rendszer lenne. Előre is köszönöm a segítséget. UPDATE volt 2008.03.18. 15:10

A régi nyomtatóm ilyen. Ubuntu alatt a Canon S200-at egyszerűen csak rádugod USB-n és kész. Remélem Kubuntun is ilyen egyszerűen megy.

• c3po válaszolt erre.

sdcez oké, de nekem nem a linux-os gépre van dugva és nem is lesz :), ezért kérdeztem meg, hogy hogyan lehetne megoldani, mivel ezt csak a hálózaton keresztül látom.

• sdc válaszolt erre.

c3poNe haragudj! Épp egy hosszú telefonálás közben írtam neked és felületesen olvastam el a kérdésedet. A samba megosztások között kell keresni Ubuntun. Úgy tudom ez Kubuntun is így megy. Az eszköz URI-ja résznél pl: smb:///192.168.1.133/CanonS200 Értelemszerűen a megfelelő IP-cím és nyomtatónév használatával.

Ennyivel később: 4 hónap

sdcWow, köszi, bonyibbnál bonyibb megoldásokat láttam mindenféle fórumokon, oszt' ez működik. Csak azt nem értem, hogy ha az IP címmel működik, akokr a nyomtató hozzáadásánál miért nem azt írja, hogy IP cím + nyomtatónév, hanem azt, hogy munacsoport/kiszolgáló/port/nyomtató (plusz pár szögleges zárójel meg kettőspont, amivel most nem fáradok, mindenki megnézheti magának (Hardy 8.04-ről beszélek).

Ennyivel később: 14 év