cett Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy a pendrive-omat használva az ubi (7.10) egyre kevesebb szabad helyet lát rajta. :( Mintha mindig a régi állapotot használná, nem kérdezné len újra, ténylegesen mennyi hely is van rajta. Tudnátok segíteni nekem? Előre is köszönöm!
Sevoir fájlböngésző > nézet > rejtett fájlok megjelenítése .Trash mappa törlése :-) ______________ ..::Sevoir::..
cett kézzel töröltem róla egy txt-t, így keletkezett egy .Trash. azt töröltem (shift+del), de így is csak a rossz szabad hely látszik. :(
cett Sevoir- kuka ürítve, ezzel nincs gond - igen, általában sima del-t használok, de adott időközönként a kukát üríteni szoktam. - ubuntu alatt a "sima" filekezelőt használom, "Nautilus 2.20.0" - gparted-et feltelepítettem, ott a rossz infó jelenik meg (150MB free hely az 1.8GB helyett) - krusadert is felraktam, ott is a rossz adat van
crash_hu szerintem te csak egyszerűen lehúzod, nem nyomod hogy kiadás/leválasztás. ha ez a gond akkor formázás lesz! (-kivéve ha "mp3" pendrive, mert akkor a kis cucc fájlját le kell előbb menteni)
cett crash_husima kingstone pendrive. (fat32-vel) hát lehet, hogy még a legelején valóban történt ilyen, de attól még nem lehetne ezt utólag megoldani? (win alatt scandisk szerint OK-s a drive)
DcNdrew cettMondjuk a Linuxnál (Ubuntu 7.10 legalábbis tuti) arra kell vigyázni, hogy amikor leválasztod - jobb klikk az ikonján, leválasztás -, jelzi, hogy leválasztás alatt, ne szedd le. Na, akkor nem szabad leszedni, amíg az ikonja el nem tűnik!
hans cettEz nem a te hibád, mással is történt ilyen... Lehet hogy hülyeség (ha igen akkor bocs), de nekem bevált és működik 2 KINGSTONE és egy másik 2Gigás úgy, ha FAT16-ra van formázva, és még nem volt gond semmivel sem. Volt rajta már film,iso stb... és nem volt gond a nagy fájlokkal sem. A .trash törlése persze néha kell, de az is elég szokott lenni ha simán ürítem a kukát. ----------- Üdv.: Hans blog: http://horvathjanos.extra.hu
cett hansvégül aztán elég lett az is, hogy win alatt mindent átmozgattam róla, majd vissza. nem kellett leformázni, most már jól látja a méretét. Innentől meg majd odafigyelek a .trash-re... köszönöm mindenkinek az ötleteket.
Tamas002 Azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom kikapcsolni pendrájvnál hogy a törölt elemeket ne kerüljenek be a pendrájv .Trash nevü könyvtárába hanem rögtön törölje őket?
avb GorkhaanPersze rendszerszinten is ki lehet kapcsolni, de nem éri meg, mert Linux alatt nem olyan egyszerű a törölt cuccok visszaállítása (tudtommal lehetetlen).
Tamas002 Én rendszer szinten gondoltam kikapcsolni de csak a csatolt meghajtóknál. Mível csatolt partícióknál (merevlemeznél) ott rögtön törli még kérdezi is (ahol lenne értelme kukába helyezni), de pendrájvnál persze csinál kukát ahol sztem nem sok értelme van (nálam), mivel csak adat "szállításra" használom.