Sziasztok! 12.04-es kubuntut használom, s mind kde, mind unity felületen a hálózati kapcsolat 15-20 mp-enként megszakad, majd rögtön újra kapcsolódik (vezetések és wifi egyaránt). A legújabb frissítések telepítve vannak, másik rendszeren nincs ilyen probléma. Ötleteket szívsen fogadok.
hálózati kapcsolat megszakad - Megoldva!
Mi meg további információkat fogadunk szívesen. Mert ez így k...ára kevés. Sajnos otthon hagytam a varázsgömbömet, úgyhogy néhány logfájl talán segítene.
Hogy a wifi meg-megszakad, még ok. De az ethernet kapcsolat nem szokott így viselkedni. Miből gondolod, hogy megszakad? Az ikon, az előreugró jelzések alapján? Van ilyen, hogy Naplómegjelenítő. Abban vannak a naplófájlok, abban kellene keresgélni a hiba után ( syslog, messages).
trt(Ha ugyanabból a routerből jön drótosan és levegősen is, akkor ez lehet a router hibája.) (És ilyet le nem írok, de akár vírus is.)
Dr. SzösziKöszi a segítséget, meglett a hiba: IPv4/IPv6 címzés megkövetelésénél volt pipa, ezt találtam meg a rendszernaplóban. Még egyszer köszönöm, a naplóra nem gondoltam, mint információforrásra.