Üdv! Pár napja telepítettem az új Ubuntu 12.04 LTS beta 2 őt. Mostanig a 10.10 est használtam... de mivel hamarosan nem támogatják rászántam magam az újításra. Nagyon tetszik bár a UNITY vel nem tudok megbarátkozni pár átalakítás után gyönyörűen testreszabtam. Gondom viszont az hogy bármien megoldást próbáltam nem tudom aktiválni a hibernálást. 10.10 esben nagyon jól működött...Ha valakinek van ötlete NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!

"nem tudom aktiválni a hibernálást" Ezt hogyan kell értelmezni? Rákattintasz, és nem csinál semmit? Terminálba pötyögd be ezt: sudo pm-hibernate

• mufy válaszolt erre.

mooattyiMegjelenik a Hibernálás gomb de halott tehát nem tudok rákattintani. A sudo pm-hibernate parancsra elsötétedik a képernyő utána mintha semmi nem történt volna. Swap-om pontosan kétszer annyi mint ramom és próbáltam gparted el ujra beformázni de az sem segített

mufy"sudo pm-suspend" megy esetleg? Egyébként nem nagyon van ötletem sajnos...

• mufy válaszolt erre.

mooattyiEz működik bár két hibaüzenetet ír ki ''Cannot find swap device, try swapon -a'' és ''Cannot get swap writer'' Ezek szerint nem működik a swap particiom...

mufyEz fura. Suspendnek elvileg nincs is köze a swap-hez. Nálam pl. nincs is swap, és mégsem reklamál. Sajnos nincs ötletem. Talán betéved egy guru, és segít, vagy google.com.

• mufy válaszolt erre.

mufy/etc/fstab-ban nézd meg, hogy fel van-e csatolva a swap. Ha nincs, tedd meg, hátha úgy megy majd.

• mufy válaszolt erre.

mooattyiUUID=068282b1-7a28-4c48-b98e-21b539654c34 none swap sw 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 Ezek szerint fel van csatolva nem?

• mufy válaszolt erre.

mufySikerült csatolni viszont ujraindításnál már nincs felcsatolva ezért hibernálás után ujraindul...

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok! Kubuntu 12.04 64 bit a kicsike 4Gb Ram Asztali Intel Rendben működött a Hibernálás és a Felfüggesztés. Egy hülye pillanatomban bekapcsoló gombbal be akartam állítani a Hibernálást. Na ezek után már sehogy sem műkszik. A Felfüggesztés rendben van. A pm-hibernate parancsra kikapcsol a gép mintha a bekapcsoló gombbal állítottam volna le! Van ötletetek? Köszi a választ

Talán ez segít a dolgon. Igen a laptopon nekem se volt aktív a hibernálás funkció. (Nem próbáltam nem Ubuntu 12.04 alól írok) sudo gedit /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla vagy sudo nano /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla kinek melyik meg persze az elsőhöz kell grafikus felület. [Re-enable hibernate by default] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes mentés és restart után elvileg van hibernálás.

Ennyivel később: 5 hónap

bubo1Szia! Nálam hibernálás opció nincs is , sajnos, csak felfüggesztés :( Kubuntu 12.04 32bit-em van, swap van, bár "csak" 2gb, a ramom 3gb, ez bezavarhat? Hol lehet beállítani Kubuntun, hogy a kilépés parancs alatt ne csak felfüggesztés,leállítás, újraindíytás opció legyen, hanem hibernánás is? B2man

Ennyivel később: 4 hónap

richi105Fórumos tanácsra én a hibernálást a következőképpen állítottam be 12.10.-en: Terminal=> sudoedit /etc/polkit-1/localauthority/50-local.d/com.ubuntu.enable-hibernate.pkla Bepotyogni=> [Re-enable hibernate by default] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes majd=> CTRL+O es CTRL+X majd=> kilepni + ujra belepni

Ennyivel később: 9 év