Tehát: Legyetek szívesek ne szidjátok a másikat, és mielőtt valaki magyarázkodna, ne tegye. Aki úgy érzi szidták, megfelelő, jó modorú hangvétellel jelezze, de ne szidja vissza a másikat!
Ezt leszámítva: A windows rengeteg dolgot elvégez egy felhasználó helyett. A linux egy egészen más operációs rendszer. Az hogy valaki vagy valami más, nem azt jelenit, hogy rossz. A cigányok kúltúrája is más, de ha leszámítjuk, hogy egy részük milyen, léteznek rendes cigányok is akik rendesen munkába járnak dolgoznak, és megpróbálják eltartani abból az 1 vagy 2 gyereküket, amit maguk keresnek meg. Mint írtam ez arra igaz akire. Továbbá nem akarok cigányozást látni a a témában, mielőtt bárki elkezdené.
Ha már itt tartunk: Már mindenről szól a téma, csak az alap dolgokról nem, amiről tényleg kéne. Az nem zavar, hogy ha segítség adásra van használva, de a fele szöveget ki lehetne törölni, mert arról szól: 'Ne szidjál, csak ezért meg azért...' 'te meg ne kötekedj...' 'te meg nem tudod felfogni...' 'én meg csak ezt mondtam szó se volt...' Nem is érdekel... Azon kívül ha már jogokról volt szó: Egyen jogúság van! Tudom: Magyarországon vannak: Az egyenlőek, és a még egyenlőbbek, akiknek valahogy mindig kicsit több jut bizonyos dolgokból. Ezt tudjuk hogy így van, de itt tartsuk meg a tiszteletet és az egyenlőséget.
Visszatérve a linuxhoz: Egy nem megválaszolt kérdés (vagy csak én nem vettem észre a választ): 'mi az a gnome': A linuxnak van több felhasználói felülete, ellentétben a windowsal. A gnome az egyik legismertebb és használtabbak közé tartozik. Ubuntu szoftverközpontból letölthető. Használat: Bejelentkezéskor a jobb felső fülön be lehet állítani melyik felhasználói felületet akarod.
A játékhoz: Ha van javás verziója (talán googleval lehet találni), azzal valószínű fogsz tudni játszani majd linux alatt is. Ha ez meg lenne, mielőtt lenne egy új kérdés: Javát szintén le lehet tölteni Ubuntu szoftverközpontból.
Egy kis hozzáfűzés a linux-windowshoz:
Tegyük hozzá, hogy egy eredeti windows (amit csak akkor használsz jogosan ha van hozzá licenced) elég drága (bár a cégeken kívül elég kevesen használnak eredetit). Ezzel szemben a linux: ingyenes. Még anno az informatika tanárom mondta, hogy a linux készítőjének a mottóját: Emberiséggel mások felé. Ehhez legyen szíves mindenki tartsa magát, aki embernek érzi magát. Aki pedig nem, az csak próbálja meg, bízok benne, menni fog.