Helló Kendek.
Felraktam újra vbox-ban reggel az említett "lmde3" lemezről a rendszert,lmdebian néven.
Ennek a lemeznek jónak kéne lenni, mert a róla felrakott rendszer mindene megy. Sőt a múlt hétvégén egy barátom gépére is ezt raktam, most tértek át " linuxra " -napi kapcsolatban vagyunk Skype-on, és nagyon tetszik nekik, nem panaszkodnak, hibátlanul megy.
Az /etc/live/config.conf -ban lmdebian-meg is van háromszor.
Újra a szokásos, visszaállítási pont, live -készítés.
Visszaállítási pontot megcsinálta gyorsan. A Live-készítéssel délelőtt fél tíztől molyolt du. háromig, és még nem volt kész, mire hazaértem.
Live-készítés közben kreált egy " .sblivesystemcreate " nevű rejtett fájlt, oda írja az .iso-t, és mikor kész, akkor mutatja meg, a megadott néven. ( Ránézegettem menet közben, mikor elérte a 2 GB-ot, ami kb az iso méret kell, hogy legyen, ezt elérte kb. negyedóra alatt. Utána már nem csinált semmit, nem tett hozzá, csak villogott a folyamatjelző órákig. )
Viszont mivel az .iso nem volt kész, így a systemback-ból nem is tudtam törölni ezt a " .sblivesystemcreate " -t. Gondoltam, majd root-ként. De nem csinálta, " hosszú fájlnév "-mondta ő. És se a Caja, se a Nautilus, se a Gnome-commander rootként indítva, nem törölte. Belemásztam, megpróbáltam mappánként, illetve egyes fájlokat törölni. Az ment egy darabig, de az egyik mappánál megint megtagadta az dolgot, " hosszú fájlnév ".
No affenébe, csak gondoltam, átnevezem rövidebbre. No, ő akkor se, ha csak három betű, neki akkor is hoszú a fájlnév. Azanyád...gondoltam és itt feladtam, leradíroztam és újratelepítettem, ugyanazzal a névvel-jelszóval.
És a szokásos móka kezdődött elölről. De mintha mégse....
Most megcsinált mindent, visszaállítási pontot, .iso-t, és az iso-t látom, live-ben nem hibás, minden megvan. Feltettem egy másik virtuális gépnek az előző mellé, " lmdebiantest " néven, és megy !!!
Eldobom az agyam...most miért jó, eddig miért nem volt ? Mindent ugyanúgy csináltam...
Most van vbox-ban 2 tökegyforma rendszerem...de akkor se értem, mi történt " közben " -miért jó most, ami eddig nem volt..??,
Se el nem estem közben biciklivel, se a gyógyszerem nem gurult el..áááá ;D