shikantazaIgazából a teljes képernyős lejátszás, az ami nagy dolog (a HD), és a webm lejátszása (ffmpeg). Vennem kéne egy DVD írót, de még nem tudom, milyet, külsőben is gondolkodom és PCI-s USB kártyára csatlakoztatnám (ez nincs meg még), s ezt is meg kéne nézni van-e linux-on valami teendő vele. Mert ioctl hiba van, azaz nem megy az írás.
Jah Debian Squeeze (újratelepítve, újra particionálás miatt), Gnome2, némi Qt library-k és progik, némi wheezy-s, lenny-s, hardy-s csomag, némi Ubuntu PPA :) . Általában minden működik. Most gondolkodom a CrunchBang Statler-en XFCE-vel (csak kipróbálni) ;) és azon az apt-pinning-en, mert amúgy is rolling ;) ... de valahogy a VirtualBox net nem jön össze (mobilnet van egyébként, de live-on és telepítéskor az eth0 jó volt neki a VB-ben), igaz, még nem is gondolkoztam el rajta, mert később lesz idő erre. Az Ubuntu Studio 10.04 vagy a MATE felülettel a 12.04 jó lenne kipróbálandó, használandó zeneszerkesztőknek (mert squeeze-n nem igazán úgy települnek ... újabb dolgok kellenek), csakhogy éppen telnek be a HDD-im és nem tudom kiírni. Van egy elfekvő HDD ... de az már a harmadik lenne, és úgy csak egy DVD ROM-ot használhatok, de kettőt szeretnék, mert egyik ebben jó, a másik abban ... mármint csak olvasás, írás nem.