sipiattiTudod nem is olyan régen néztem ezt a videót, és próbáltam rájönni megéri-e nekem foglalkozni ezzel:
http://videotorium.hu/hu/recordings/details/562,Hasznaljunk_FreeBSD-t_I.
Itt (is) elhangzott csak negatívumként, hogy ha valami nem működik linuxon, akkor az azért van, mert "Hülye vagy és nem értesz hozzá!".
Viszont ha Linuxon igaz, akkor máshol is igaz kell legyen, vagy nem?
Felmerül bennem, hogy milyen problémád lehetett, amihez a MS-t kellett hívnod?
Felsorolok még a fentebb elhangzott mondaton kívül pár dolgot, ami miatt sem biztos, hogy ezért csak az MS-t kellene hibáztatnod.
1. A hozzáállásod - ha nem akarod (márpedig szemlátomást te nem akartad), hogy sikerüljön akkor nem is fog.
2. Biztos, hogy az MS-t kellett volna hívnod, pl: hardver, driver ügyben többnyire nem, pl: a notim grafikus kártyájával kapcsolatban még az Ati-t sem hívhatnám (nemhogy az MS-t), csak a Notebook gyártóját.
3. Biztos, hogy értetted a problémádat és értelmesen el is tudtad mondani?
4. Biztos hogy a megfelelő emberrel beszéltél az MS-nél.
5. Én nem hiszek a távgyógyításban, ami nincs a szemem előtt, abban többnyire sem nem tudok, sem nem akarok segíteni (hogy miért lásd előző pont - kommunikációs nehézségek).
6. Biztos, hogy az MS volt a legjobb megoldás? - már az 1. pont alapján egyértelműen nem.
7. Tudod a szolgáltatás minősége (többnyire) egyenesen arányos a szolgáltatás árával. Azaz, ha te nem akarsz fizetni egy szolgáltatásért, akkor pont azt kaptad, amit érdemeltél. Tudod Linux = Tanulás. Vagyis lefordítva nem tudás = pénz.
8. Ebből a pár alkalomból (nem is értem, hogy lehetett ez több mint 1)miért gondolod, hogy te vagy a megfelelő ember, aki ebből messzemenő következtetéseket levonhat?
Hogy őszinte legyek az aktiváláson kívül op.rendszer ügyben semmi nem jut eszembe, amiért az MS-t hívnám. Viszont a rendszerhez úgy tűnik te nem értesz, honnan gondoltad, hogy ők a megfelelő megoldás? Akkor te meg minek hívtad?
Ha meg nem értesz hozzá, ugyanaz a feladat mint Linuxon keress valakit (fórumon, levelezőlistán személyesen) aki segít neked. Ennyi.
Szerintem senki nem akar itt (legalábbis én biztos nem) Windowsos problémákról vagy tapasztalatokról olvasni. Vannak erre megfelelő Windows-os fórumok. Ott biztos szívesen meghallgatnak.