Sziasztok! Szeretnék csinálni kendek Rendszerment-jével egy teljesen csupasz, minden fülösleges felhasználástól mentes Lucid mentést, amelyet "gyors telepítésre" szeretnék használni. Persze azért kellene néhány utólagos dolog, amelyet az alap Lucid nem tartalmaz, pl. C+ fordító, gpasm, SDL, ilyesmik. Anno, mikor pár éve elkezdtem Ubizni, Synapticból próbáltam kszedegetni, ami nem tetszett, de rendszeresen tönkrevágtam vele a rendszert (...). /a GRUB2 leszedése és GRUB1 felrakása már megy/ Abban kérném a segítségeteket, hogyan tudnám úgy lecsontozni a Lucidot, hogy ne tegyek benne kárt, de ne maradjon benne semmi, amire nincs szükségem? Válaszaitokat előre is köszi: gfld
Legeslegkisebb, de működő Lucid [Megoldva]
Helló. Miért a Lucid, miért nem az 12.04 ? Lucidnak már csak 1 éve van hátra.. Felépíted mini.iso-ból például. Vagy igénybeveszed, aki már csinált ilyet. Kis segítség kezdetnek itt : http://ubuntu.hu/node/17073 Itt az oldal keresőjében vagy a google-ban pár ajánlott címszó : Saját ubuntu , saját telepítő készítése, Bagoj ur blogja, telepítés minimal-cd-ről... Én is építettem régebben mini.iso-ból lucid-ot, gnome-felülettel, illetve minimalis gnome-val és megáll 1,1 GB körül. Most kipróbáltam a 12.04-et is építgetni, Mate-vel ez már 1,7 GB lett. De tulajdonképpen egyiken sincs semmi, nagyon alap, mindent utólag kell felrakni. Ha nem ragaszkodsz a gnome-hez, hanem választasz valami minimálisabb asztali felületet, lehet hogy kisebb is lesz. Az utólagos leszedés, rendszer-kurtítás sose jött be nekem sem, mindíg szétesett.
Ahogy kybersas is írta, mini-iso a te barátod. Ott már csak az a kérdés, hogy milyen felületet szeretnél rá tenni. Csak a neked kellő progik lesznek benne és általában fog műxeni.
Hú! Ez a Gnome Remix nagyon jó! Annyiban segítsetek, kérlek - ez LIVE rendszer, hogyan tudom TELEPÍTENI winyóra? gfld