magnatSzámomra a Mate van közelebb, bár ránéztem a fahéjra is, de az valahogy nem adta. Mivel ubuntu 10.04-et használtam sokáig, s szeretem a gnome felületet, s kicsit idegen számomra a unity (pl: helyi menük mindig fent mintha a mac-et koppintaná, stb), így már vártam valami klasszikus gnome-ot. A színvilágát imádom, egyszerűen ez a zöld viszi bármelyiket.
Na de a lényeg: egyszerű felhasználók vagyunk feleségemmel, netezés, töltögetés, néha írunk is valamit, zenehallgatás, filmnézés. Ezt szinte mind tudja. De itt találták meg a legjobb egyensúlyt. Az alap programokat eltalálták. Igaz torrentre delugét használok, s még a skype sincs alapból feltéve, meg a chromium, de ezeken gyorsan segíteni lehet. Végre gthumb az alapértelmezett képnéző, stb. Szóval ott van.
Egyedül a skype alatt nem volt hangom, de nem is foglalkoztam vele, csak egy próbát tettem.
Azoknak ajánlom, akik alap dolgokra használni akarják, s szeretik a klasszikus gnome dolgokat. Személy szerint engem ijesztett a unity újdonságai, persze ha jó dolog magamnak felfedezni, mégjobb ha megmutatják, de valahogy old-schoolnak érzem magam ezzel a linuxmint-el. Csinálja ami nekem kell, az újdonságok meg a fiatal titánokat hozzák lendületbe... Elsőre ennyi, de nekem adja, már vártam, valamikor 11-es verzió körül volt teljes szinten mint-em.
S most tesztelem a rendszert, azokkal a programokkal amiket alapból felrak. Eddig mindig magamnak alakítottam amiket megszoktam, de most kíváncsi vagyok milyen lenne alapfelhasználóként használni (azért egy chromiumot és skypeot tettem fel).