Sziasztok! ma telepitettem az AV Linuxot de bootolaskor ezt a hibauzenetet kapom: incompatible licence grub rescue> mi lehet ennek az oka illetve hogyan kuszoboljem ki (azert ekezetek meg irasjelek nelkul irok mert a live cd nem akarja a magyar billentyuzetet) elore is koszi
AV Linux...elirtam
Roki666írd át.
Dr. Szöszimit irjak at
Roki666amit elírtál
Dr. Szöszimegtortent...a boot gondnal is tudnal segiteni
Roki666Nem tudom, milyen licencgondja lehet a GRUB-nak, és sajnos ilyen hibával még nem találkoztam, az általam ismert fórumokon sem. Goooooooooooooooogle?
Dr. Szöszihttp://lists.debian.org/debian-user/2012/05/msg01252.html Your setup is possibly inconsistent. The modules in /boot/grub do not match the version of GRUB in the MBR. Kérdés: mi volt a lemezen előtte, és miért nem telepítetted rendesen az AV GRUB-ját?
Dr. Szösziubuntu studio volt es rendesen telepitettem de elmeletbe egy boot repair disckel megoldodik
Roki666Úgy legyen.
Dr. Szöszimegse...mostmar a log in kepernyoig elmegy de onnantol nem enged be. teminalban hogy tudnam ujra megadni a felhasznalonevem meg jelszavam
Roki666A login: kérdésre megadod a neved, a password: kérdésre a jelszavad. Utána megcsúnyulsz és annyi felhasználót meg jelszót hozol létre, amennyit nem szégyellsz.
Dr. Szösziennyire azert nem vok kezdo...de hiaba adom meg nem jelentkezik be
Roki666Szöveges módban se tudsz belépni?
Dr. Szöszinem...és próbáltam szöveges módba felhasználót létrehozni de semmi
Roki666nonono! Ha nem tudtál belépni a szöveges módban, akkor hogyan próbálhattál bármit is csinálni benne?
Dr. Szöszia live cd-re tedtek egy root terminált ami a telepitett fájlrendszerben kezeli a dolgokat...annyira már rájöttem, hogy valószínűleg a slim.conf fájlba van a gáz...csak még nem tudom, hogy mi.
Dr. Szösziha be tudnád nekem másolni a te etc/slim.conf fájlod tartalmá (felhasználónevet meg iyleneket kivéve és a helyére más irva) azt megköszönném....abból hátha ki tudnék indulni
Roki666Mástól kell kérned, nekem nincsen slim.conf-om.