KimariteSzóval, a kísérlettel, amit elvégeztem rájöttem, hogy a Squeeze-s r101-es Flash csomag csak egy letöltő szkript, nem valódi .deb csomag. Veszettül tölteni kezdte a Synaptic az r202-est a macromedia oldaláról. Amúgy a GDebi-vel próbáltam a squeeze verziót telepíteni.
A Chromium-ban már rendben a youtube lejátszás, igaz kicsit gondolkodott rajta. :)
Ehhez így kell beálítani a Chromiumot (és a Chrome-ot):
Mert a Chrome, Chromium tartalmaz Flash Player-t, így le kell tiltani .. és engedélyezni is a sajátot a képen látható módon.
http://img526.imageshack.us/img526/8675/adobeflash112r202.png
Nyilván bármelyik csomagnál így van ez, adobe-flashplugin, flashplugin-installer (flashplugin-downloader), flashplugin-nonfree.
Firefox-on (itt) nem jó a youtube lejátszás a legújabb flash pluginnel. (Debian Squeeze-n még a régebbi Flash van a tárolókban, az r101-es, azzal minden megy)
Egy Precise-en (12.04 LTS) próbáltam ki, MATE felülettel. (B2man bocsájtotta ezt kipróbálásra, és amelyre ráerőszakoltam egy 12-es Firefox-ot ... sudo apt-get install firefox) :)
Ui.: ha valaki tudja, mondja már meg, hogyan lehet a Chrome/ Chromium-ban (és az Opera-ban) úgy nagyítani az oldalt, hogy csak a szöveget nagyítsa, a képeket ne ... mint a Firefox-ban lehet, igen egyszerűen. ;-)