Helló. Arra keresnék megoldást, hogy a laptopomon, amin az előző verziójú kubuntu fürge volt és a vin7 is látványosan gyors vajon mitől lassú az ubuntu 12.04 működése? Előre is köszönöm a válaszokat! Na meg azt is hozzátenném, hogy boot-nál mielőtt bejönne az asztal egy széttöredezett kép látható ami aztán helyreáll, néha gyorsan néha lassan, na az mitől lehet? de a lassúság jobban zavar
Lassú Ubuntu 12.04
Szia, légyszíves. és pontosíts már, kifejezetten az érdekelne, hogy: milyen processzor? mennyi memória? milyen és mekkora videokártya? Esetleg nézd meg htop-al hogy mi fogja a gépedet, és lődd ki. :D vagy valami legyen már...
haslamEzzel lassú az ubi? Ne őőőríííts meg... Nekem ennél gyengébb van és tökéletesen fut vele. Szóval, amit én csinálnék: -ATI kártya zárt driverjét kipróbálnám, hátha gyorsabb lesz. -Kipróbálnám 2d-vel is az Unity-t, már ha eddig nem azon volt. #apt-get install htop -> terminálban beírod: # htop megnézed, hogy mi fogja vissza őrületesen a gépedet, és kilövöd. torrentet ha elereszted, az is meg szokta fogni nálam, főleg ha nagyon seedelek. Amúgy mindig lassú, vagy csak egyfajta műveletnél lassul be? Flash baja is lehet... Ha ezekből nem tudsz meg semmit, akkor a nálam ügyesebbeket kérdezd. Viszont ők már alszanak... Ebből is látszik hogy nálam okosabbak :D Üdv.
haslamtelepítettem a htop-ot de nem igazán értem az ott futó rendszerfolyamatokat és nem nagyon mernék kilőni semmit de amúgy sem látok semmi kiugró értéket. minden vagy 0.0 vagy néha 1.0 3.0 ilyesmi. de konkrétan arra gondolok hogy rákattintok egy alkalmazás ikonjára és sokat kell várni mire elindul. van fent vin7 is ott egyből minden indul még régen a kubi 11.04-en is. na mind1 talán majd holnap valaki ír valami okosat én is elnyomom magam, köszi a válaszodat. üdv
Tehát CD-ről raktad fel az Ubuntut,nem pedig frissítetted? Én mindenképp megpróbálnék egy újra telepítést,hisz azzal gyorsan helyreáll a cucc. Előtte viszont ha azon a meghajtón van értékes cucc, akkor azt mindenképp mentsd le. Viszont azelőtt próbálj meg egy memóriatesztet is... Ne arról a CD-ről telepítsd majd, hanem töltsd le újra és írd ki megint.
Razidenem egyszerre csináltam a driveres részt, aktiváltam a simát, újraindítottam aztán aktiválni akartam a másikat is és kiírta a hibát + a másik is deaktiválódott. úgyhogy meghagytam csak azt az egyet ami jó és az fglrxinfo szerint is jó, tehát így marad. a bejelentkezéskori képtöredezés el is tűnt helyett viszont a kikapcsoláskor produkálja :D
haslamEgyszerre nem tudod használni a két drivert! Vagy az ajánlottat, vagy a kiadás utáni frissítést tudod használni. Én az elsőt szoktam, nem nagyon van vele baj :D. Ja igen!!! Azt mondod, hogy akkor lassú, ha rákattintasz az ikonra, és várod hogy az aktuális alkalmazás betöltődjön. Én azt csinálnám, de csak a személyes véleményem, hogy nyitnék egy terminált, és beírnám a program nevét :D. Ott magyarázni fog mindent az istenadta! Lehet hogy azt is elmondja hogy mi a hiba, és abból ki tudunk indulni, hogy miért lassú! A rendszerfigyelőt is indítsd el, nézd meg mennyire használja a processzort, illetve a memóriáját! Esetleg egy update-upgrade is ráférhet, lehet hogy segítene! Ha van biztonsági mentésed, abból a korszakból amikor még gyors volt, tekerd vissza oda az ubit! :D Üdv! :D
haslam" boot-nál mielőtt bejönne az asztal egy széttöredezett kép látható ami aztán helyreáll" "kikapcsoláskor pillanatra előugró töredezett kép" ?
Dr. Szöszilégyszi a 8-ik hozzászólást olvasd el Dr.szöszi
haslamMihez képest nyolcadik? Rálépsz az idejére, jobbgomb, és mutatod a linket.
Dr. Szöszihttp://ubuntu.hu/node/30518#comment-337912
haslamOda egy ilyen jelet rajzoltál: :D Ez azt jelenti, hogy nagyon tetszik neked a dolog.