Nem tudom, hogy ezt jó helyre írtam-e, de ma feltettem az Ubuntu 8.04-et. Amikor telepítettem, hibát jelztett a hungarian-language-base csomagnál, így ez egészet előről kezdtem és hagytam minden nyelvet angol nyelven. Fel is ment a rendszer hiba nélkül, majd jöttek a frissítések és köztve van egy olyan csomag, hogy language-pack-en, amit szintén nem tud feltenni, letöltés után, mikor telepíteni szeretném, kiírja, hogy nem sikerült telepíteni, törött csomag stb. Mikor a bezár gombra kattintok, kiírja, hogy 5 törött csomagom van. Erre tud valaki esetleg megoldást adni, vagy csak várjak mert fejlesztés alatt van a dolog. ui.: Azért a 8.04-et rakom fel, mert a 7.04, illetve a 7.10 a nyomorult ATI kártyám miatt el sem indul az X-server..... A válaszokat előre is köszönöm!
Ubuntu 8.04 Csomag törött - összeomlás
Rendszer - Adminisztráció - Synaptic. Keresd meg a törött csomagokat, hátha tudod javítani
DcNdrewSajnos a javítás sem megy.... Ugyanazt a hibát írja ki.
bladeborissudo aptitude install -f ______________ ..::Sevoir::..
bladeborisnálunk is ezt csinálta több gépen, de nagy baj nem lett belőle. Nálam most frissítés után már nem írja ki, hogy lenne törött csomag. sudo apt-get install -f törött csomagon segíthet sudo apt-get install -- reinstall csomag ha megnézed melyik csomaggal van gond kipróbáhatod ezt, újratelepíteni sudo dpkg --install --force-overwrite csomag ez pedig egy erőszakos újratelepítése
Először nekem is hisztizett, úgyhogy kicsit később frissítettem megint (frissítéskezelővel), és az helyre tette. A fejlesztői ágban egyébként szokott ilyen lenni, és egyáltalán nem kizárt, hogy még lesz is... Mondjuk én ezért csak virtuális gépben használom. :)
rolahOk, kipróbálom!
rolahKipróbáltam a sudo apt-get install -f parancsot és erre ez jött ki: Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Correcting dependencies... Done The following packages were automatically installed and are no longer required: python-xml Use 'apt-get autoremove' to remove them. The following extra packages will be installed: language-pack-hu The following NEW packages will be installed: language-pack-hu 0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. 1 not fully installed or removed. Need to get 0B/663kB of archives. After this operation, 2384kB of additional disk space will be used. Do you want to continue [Y/n]? y (Reading database ... 113541 files and directories currently installed.) Unpacking language-pack-hu (from .../language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb) ... Replacing files in old package language-pack-hu-base ... dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb (--unpack): trying to overwrite `/usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/shared-mime-info.mo', which is also in package language-pack-gnome-hu Errors were encountered while processing: /var/cache/apt/archives/language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
sudo apt-get install --reinstall language-pack-hu-base Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done You might want to run `apt-get -f install' to correct these: The following packages have unmet dependencies: language-pack-hu-base: Depends: language-pack-hu (>= 1:8.04+20080301) but it is not going to be installed E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution). Erre meg ez jött ki.... A világért sem akarja feltenni.... Várok ha nincs más megoldás.
bladeborissudo aptitude install language-pack-hu hamár ez a fuggosege.... ______________ ..::Sevoir::..
bladeborislanguage-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb ez lenne a csomag neve, ezt kellene újta felrakni, legalábbis ezt írta ki neked. Ezek lennének az új csomagok (mind március 17): language-pack-en_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-gnome-en_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-gnome-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb egyébként tényleg lehet, hogy egyszerűbb ha vársz egy kicsit ha már ennyit írtam, akkor még ideteszem a letöltött csomagok helyét így éred el: cd /var/cache/apt/archives
nagyon egyszeru a megoldas,nekem 3 gepen is van 8.04 es mindenhol ezt csinalta. egyszeruen vedd ki a pipat a language-pack-english mellol, aztan tedd fel a torott csomagokat, aztan a language packet es menni fog. (torott csomagok: sudo apt-get install -f) osliner
oslinerA probléma már megoldódott, a szoftverforrásoknál átállítottam Main Serverre és megoldódott...