Nem tudom, hogy ezt jó helyre írtam-e, de ma feltettem az Ubuntu 8.04-et. Amikor telepítettem, hibát jelztett a hungarian-language-base csomagnál, így ez egészet előről kezdtem és hagytam minden nyelvet angol nyelven. Fel is ment a rendszer hiba nélkül, majd jöttek a frissítések és köztve van egy olyan csomag, hogy language-pack-en, amit szintén nem tud feltenni, letöltés után, mikor telepíteni szeretném, kiírja, hogy nem sikerült telepíteni, törött csomag stb. Mikor a bezár gombra kattintok, kiírja, hogy 5 törött csomagom van. Erre tud valaki esetleg megoldást adni, vagy csak várjak mert fejlesztés alatt van a dolog. ui.: Azért a 8.04-et rakom fel, mert a 7.04, illetve a 7.10 a nyomorult ATI kártyám miatt el sem indul az X-server..... A válaszokat előre is köszönöm!

Rendszer - Adminisztráció - Synaptic. Keresd meg a törött csomagokat, hátha tudod javítani

bladeborisnálunk is ezt csinálta több gépen, de nagy baj nem lett belőle. Nálam most frissítés után már nem írja ki, hogy lenne törött csomag. sudo apt-get install -f törött csomagon segíthet sudo apt-get install -- reinstall csomag ha megnézed melyik csomaggal van gond kipróbáhatod ezt, újratelepíteni sudo dpkg --install --force-overwrite csomag ez pedig egy erőszakos újratelepítése

Először nekem is hisztizett, úgyhogy kicsit később frissítettem megint (frissítéskezelővel), és az helyre tette. A fejlesztői ágban egyébként szokott ilyen lenni, és egyáltalán nem kizárt, hogy még lesz is... Mondjuk én ezért csak virtuális gépben használom. :)

rolahKipróbáltam a sudo apt-get install -f parancsot és erre ez jött ki: Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Correcting dependencies... Done The following packages were automatically installed and are no longer required: python-xml Use 'apt-get autoremove' to remove them. The following extra packages will be installed: language-pack-hu The following NEW packages will be installed: language-pack-hu 0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded. 1 not fully installed or removed. Need to get 0B/663kB of archives. After this operation, 2384kB of additional disk space will be used. Do you want to continue [Y/n]? y (Reading database ... 113541 files and directories currently installed.) Unpacking language-pack-hu (from .../language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb) ... Replacing files in old package language-pack-hu-base ... dpkg: error processing /var/cache/apt/archives/language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb (--unpack): trying to overwrite `/usr/share/locale-langpack/hu/LC_MESSAGES/shared-mime-info.mo', which is also in package language-pack-gnome-hu Errors were encountered while processing: /var/cache/apt/archives/language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

sudo apt-get install --reinstall language-pack-hu-base Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done You might want to run `apt-get -f install' to correct these: The following packages have unmet dependencies: language-pack-hu-base: Depends: language-pack-hu (>= 1:8.04+20080301) but it is not going to be installed E: Unmet dependencies. Try 'apt-get -f install' with no packages (or specify a solution). Erre meg ez jött ki.... A világért sem akarja feltenni.... Várok ha nincs más megoldás.

bladeborissudo aptitude install language-pack-hu hamár ez a fuggosege.... ______________ ..::Sevoir::..

bladeborislanguage-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb ez lenne a csomag neve, ezt kellene újta felrakni, legalábbis ezt írta ki neked. Ezek lennének az új csomagok (mind március 17): language-pack-en_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-gnome-en_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-gnome-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb language-pack-hu_1%3a8.04+20080317_all.deb egyébként tényleg lehet, hogy egyszerűbb ha vársz egy kicsit ha már ennyit írtam, akkor még ideteszem a letöltött csomagok helyét így éred el: cd /var/cache/apt/archives

nagyon egyszeru a megoldas,nekem 3 gepen is van 8.04 es mindenhol ezt csinalta. egyszeruen vedd ki a pipat a language-pack-english mellol, aztan tedd fel a torott csomagokat, aztan a language packet es menni fog. (torott csomagok: sudo apt-get install -f) osliner

rolahIgen az az egy csomag amit neked is kiírt nem akar semminek sem engedelmeskedni

oslinerA probléma már megoldódott, a szoftverforrásoknál átállítottam Main Serverre és megoldódott...

oslinerÉn is feldobtam, azt kiirta a törött csomagokat, azt utána rendesen megfagy az egész :S. Megy egy darabig és leáll, nem reagál semmire... Sztem gép hiba mert a 7.10et nem tom feltenni mert ha bejön a desktop megfagy és nem tom telepiteni csak a 7.04et.

Ennyivel később: 14 év