Azt én is hozzáteszem, hogy tényleg csak akkor kezdjetek neki, ha ezek közül teljesül valamelyik:

• kizárólag gyakorolni akartok
  • csak saját használatra készítitek
  • hajlandóak vagytok hosszú évekig kitartani a fejlesztéssel
Máskülönben inkább bele se kezdjetek. Dunát lehet rekeszteni a rosszabbnál rosszabb, házi készítésű disztrókkal, amikhez az Ubuntu fórumoknak kell támogatást nyújtani (amúgy nem kéne).

fradi81Ez a magyarubis dolog szerintem nem külön disztó, mert sima ubi kinézetre és használatra is. A belepakolt plusz alkalmazások, egyebek miatt a lustáknak kiváló.

Köszönöm a válaszokat. Végül arra jutottunk hogy az ubuntu név eltűnik belőle és más lesz a neve is. Egyenlőre az sem biztos hogy ubuntu alapon fog futni. Köszönjük mégegyszer!

kybersasHát, azért nem feltétlenül. A név ott szerepel számos helyen, ráépül az egész brand. De az Ubuntunál például majd az összes csomag verziójában ott az ubuntu szó. Ha én pl. hasonlóra akarom a saját disztrómat, akkor addig hogyan verziószámozzam a több ezer csomagot?

KendekÉrtem, hogy igazad van. És amit levontam következtetést, azt csak is ebből tettem "felületek, programok cseréje, bővítése.......", de ebből számomra az derül ki, hogy biztos nem lesz átírva semmilyen csomagneve ( amiben az ubuntu szó szerepel) valami másra. Itt csak felületes kozmetika lesz az ubuntun (vagy más rendszeren), aminek adunk egy újabb nevet, mert már nincs elég így is....

Ennyivel később: 3 hónap

sziasztok! Egy átlagos ubuntu 12.04-es felhasználó vagyok. Lenne pár fejlesztési javaslatom ha megengeditek megosztanám veletek.Szóval jó lenne ha valaki megirná a siverlight (moon-light) lejátszót erre verzióra. Továbbá ubuntu linuxra, unity web player, shockwawe player-t ezek a windowos programok elérheők lennének az ubuntu szoftverközpontban. köszönöm a figyelmet!

gabor12A Moonlight legfrissebb verziója már elérhető a rendszerre. Windowsos alkalmazásokat pedig soha a büdös életben nem fogsz az Ubuntu Szoftverközpontjából elérni (ez teljesen abszurd ötlet).

gabor12Szerintem már írják is, nemsokára lehet is tölteni.

gabor12ez nem fejlesztési javaslat, ez egy hibás elképzelés...

Ennyivel később: 10 év