Ha Xp-mellet rakom az ubuntut akkor h tom majd elérni a XP-t? szerk:még nem raktam fel de fel szeretném rakni és a biztonság... Elöre is THX mikikol10
xp és ubuntu
kapsz egy bootmenut, és ott tudod kivalasztani, hogy XP vagy ubuntu induljon
Bár én még nem próbáltam, de először tedd föl a Wubi nevű cuccal. Ha a 7.10 tetszik, 28 nap múlva jön a 8.04, annak már egészségesebb egy külön partíciót lekanyarítani. :)
Mit értesz elérés alatt? Ha azt, hogy hogy tudod indítani, akkor charkie megadta a választ. Ha pedig azt érted elérés alatt, hogy hogy tudod olvasni/írni az XP-s meghajtókat, akkor pedig felcsatolod Ubuntuban az Xp-s meghajtókat és NTFS-3G.vel írod és olvasod. ----------- Üdv.: Hans blog: http://horvathjanos.extra.hu
lesz egy sima indito menud ahol ki tudod választani a windows-t :)
charlieakkor megvárom a 8.10-es nem akarok elámulni a 7.10esbe
Szia mikikol10! Ha pl felrakod a startup-manager csomagot( sudo apt-get install startup-manager)akkor be tudod állítani,hogy mi legyen a háttérképe a grubnak és azt is,hogy melyik remdszert indítsa el alapértelmezetten meg még egyéb dolgokat ahogy charlie meg a többiek is leírták nyugodtan telepítsd az xp mellé nekem is xp mellé telepítettem egy külön particióra az ubuntut.Az ubuntu úgy is felveszi majdaz xp-t az indítómenübe és ha fent van az ubuntu akkor telepítés után elindíthatod az xp-t is. Sok sikert az ubuntuhoz és a linuxhoz és ismerd meg a korlátlan szabadságot és egy másik világot.:)
SzerafSzia Szeraf! A menu.lst-t nézd meg,hogy nem állítodot-e át valamit.A másik dolog ha xp-t nem akarod újrahúzni akkor a bartpe neevű progival tudsz xp cdvel készíteni egy xp-n alapuló live cdt amivel elég jól lehet javítgatni az xp-t ha nem indulna el. Itt tudod letölteni http://www.nu2.nu/pebuilder/ . Ja és Windows 2003 Server install cd segítségével is lehet Windows Server 2003 Live cdt. :) Szerintem a progi működik wine alatt. Érdemes kiprobálnod.
blackbirda menu.lst-nek hogyan kéne kinéznie? mert nálam ez: title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic root (hd0,4) kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=10d8a230-8322-4174-9cca-249d19cb3d1b ro quiet splash locale=hu_HU initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic quiet title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic (recovery mode) root (hd0,4) kernel /boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=10d8a230-8322-4174-9cca-249d19cb3d1b ro single initrd /boot/initrd.img-2.6.22-14-generic title Ubuntu 7.10, memtest86+ root (hd0,4) kernel /boot/memtest86+.bin quiet ### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST # This is a divider, added to separate the menu items below from the Debian # ones. title Other operating systems: root # This entry automatically added by the Debian installer for a non-linux OS # on /dev/sda3 title Windows NT/2000/XP (loader) root (hd0,2) savedefault makeactive chainloader +1
Szevasztok.Mint kezdő ubuntus lenne egy kérdésem.letöltöttem a innen desktop cd-t és beraktam a laptopba/acer p3-as,és a ki szeretném próbálni hogy később ezt telepitsem e.el is indul az ubuntu de egyszer csak ezt kapom BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3-5ubuntu7) Built -in shell (ash) enter 'help' for a list of bulit-in commands. (initramfs)- és megáll örökre,vajon ez miért van uhu live cd szoktam rajta futtatni,azzal semmi gáz B.T.
charliebetas verzió és nem merem hasznánlni
SzerafSzia Szeraf! A menu.lst jónak tünik esetleg tippem az lenne,hogy az a bart pe nevű progival csinálj egy xp-s indítólemezt(olyan lesz mint a Linuxos live cd-k általában) és arról a lemezről tudsz fiuttatni pár segédprogit amivl ilyen dolgok kiszürhetőek.Amikor indítod az xp-t akkor ír ki valamilyen hibaüzenetet?A menü.lst az biztosan,hogy jó a tartalma alapján.Nagyon valószínű,hogy xpnél lesz valami gubanc.
Nagyon kezdő vagyok az ubuntu terén. Telepítettem az xp-t és mellé az ubuntut. Hogyan tudok csatlakozni az internet hálozatra az ubival??
Sziasztok! Ubuntu 8.04, WUBI. Mindent megcsinálok. Először is a gép nem indul újra magától v.miért. Ha újraindítom akkor van boot menü, de ubuntut választva Busybox ... kiírás. Mi lehet gond? Előre is köszi