MefistoNem emlékszem rá, de a LiveCD-s live rendszeren a sudo-val kezdődő parancsok nem kérnek jelszót?
Mert amennyiben igen, akkor az gépelés közben nem látszik, az bekavarhat kezdőt.
De ha nem, nem. :)
Nagyjából 3, de az is lehet 5 éve láttam CD-ről futkorászó rendszert :)
Tapasztalatom szerint jobban jársz, ha windows alá telepítesz egy LiLi-t, azzal csinálsz egy bootolható pendrive rendszert, adsz neki 200MB-nyi helyet pluszban a pendrájvon (akár többet is, akkor lassabban készíti el, de azt csak akkor tedd, ha nem csak egyszer-kétszer akarod használni, ha "portable" rendszerként is akarsz egy linuxot, egyszeri használatra még a 200 MB is sok, de hátha kell még a hely másra is), így már a live rendszeren elkövetett okosítások sem tűnnek el, gyakorlatilag kipróbálhatod, meg tudod-e oldani, hogy legyen neted, ismerje fel a hardvert a linuxod, alapvető dolgokat a merevlemezektől távol kipróbálhatsz veszélytelenül, ráadásul nem találkozol (maximum direkt elszabás után) az "NTLDR is missing" paranccsal, ami az első kardinális vízválasztó a linuxozás ösvényén.
;)
amikor elszállt a grub-om (felhasználói belebütykölés), akkor pont 10.04-es usb-s rendszerrel akartam megoldani (az volt a direkt erre szolgáló ezeréves pendrájvon), és ez tapasztalat, semmiféle vinyót (5db) nem volt hajlandó mountolni, superuserként sem.
szenvedtem egy napig, majd szerintem a koffeinelvonás miatt lecseréltem a 10.04-et 11.04-re és nem egészen 2 perc alatt helyreraktam azt a szemétláda grubot. Nem azt akarom mondani, hogy a 10.04 nem jó, de a liveCD-s (esetemben usb-s) rendszermentés egyszerűen megoldhatatlan vele.