hepalyHang elcsúszása ellen.
Én ezt a lentebb linkelt megoldást alkalmazom, noha egyetértek azzal, hogy bizonyos videók vágása - jelenleg és számomra - megoldhatatlan az Avidemux-szal hang elcsúszása nélkül (rövidebb ideig van hang, mint videó például). De ezeket az OpenShot videószerkesztővel korrigáltam, igaz még így is maradt olyan, melyet nem tudtam: tipikusan ezek a Windows Movie Maker-rel készített videók, 5-6 fps (képkocka per másodperc) tulajdonságúak. Még próbálkozom. A KdenLive sajnos számomra kezelhetetlen egyelőre, egyik változatának telepítése után sem tudok hangot csiholni a szerkesztés közbeni lejátszáskor. Még a Lives-t próbáltam régebben és Ubuntu alatt (kitűnő, bár kissé bonyolult megtanulni a lehetősége széles tárházát), de számomra elfogadhatatlan :) hogy Pulse hangrendszerre váltsak a jelenlegi rendszeremen, a debian-on, másik rendszeren telepítve lesz :) .
És itt a leírás, mely kifejezetten azért készült, hogy egyetlen weboldal fájlfeltöltéskori konvertálásának negatív hatásait kiküszöbölje, nevezetesen, hogy Sorenson kodekkel átkonvertál minden videót, így hamar elcsúszik a hang, ha nem 25 fps a képkockasebesség, ugyanis ez a kevésbé fejlett konvertáló jellemzője, amit nehezen "hidal" át. Ez az flv1, azaz a régebbi flv konvertálót használják.
Remélem, hasznos lesz a hangelcsúszásokra.